Reperul
Braila Eveniment Galati

Noile tarife pentru rovinietă care se aplică din 11 martie

Noile tarife pentru folosirea rețelei de autostrăzi și drumuri naționale – rovinieta – au intrat în vigoare de luni, 11 martie.

Astfel, de luni, 11 martie, poate fi cumpărată rovinieta de o zi, pentru care un șofer de autoturism va plăti echivalentul a 2,5 euro, față de cei 3 euro pe care îi plătea până acum pentru o rovinietă de o săptămână.

În schimbul rovinietei de o săptămână va fi introdusă cea de 10 zile care va costa echivalentul a 3,3 euro.

O altă schimbare este renunțarea la rovinieta de 3 luni (90 de zile) și introducerea rovinietei de 2 luni (60 de zile) pentru echivalentul a 8,4 euro.

Rovinieta pentru un an va rămâne în continuare 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehicule de transport cu 9-23 locuri.

Cea mai scumpă rovinietă este de 1.210 euro pentru vehiculele de transport marfă cu masa mai mare de 12 tone.

Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru orice vehicul de transport marfă sau persoane care circulă pe drumurile naționale, indiferent dacă autovehiculul este înmatriculat pe teritoriul României sau în alte state și indiferent dacă șoferul are reședința în România.

Ea este necesară pentru circulaţia pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale europene (E), drumuri naționale principale sau secundare (DN). Nu ai nevoie de rovinietă dacă circuli pe drumuri județene sau drumuri comunale.

 

Postări asemănătoare

Și hoț și piroman

Maria Vlad Romaniţă

Spargere la biserică

Maria Vlad Romaniţă

Cei care doresc să devină cenzori într-o asociație de proprietari au nevoie de studii în domeniul economic sau juridic

Reperul