Reperul
Eveniment Galati

Nou focar de Covid la Spitalul de Urgență Galați

Situația cauzată de creșterea continuă a numărului infectărilor cu noul coronavirus pune în continuare presiune pe personalul Spitalului de Urgență Galați. Încă opt persoane au murit, în ultimele 24 de ore, în zona de izolator.

”Avalanșa de pacienți cu COVID-19 continuă la izolatorul UPU. În momentul de față, în Serviciul UPU, există în jur de 40 de pacienți, dintre care 30 au necesar mare de oxigen. Patru pacienți sunt intubați și ventilați, iar, din păcate, opt pacienți au pierdut lupta cu virusul, în ultimele 24 de ore. În ceea ce privește aprovizionarea cu oxigen, avem un flux continuu, nu am avut perioade de sincope. Consumul este în schimb foarte mare, în jur de 3.000 de metri cubi de oxigen zilnic. Vorbim despre consumul de pe stocator, la care se adaugă buteliile din UPU.  Zilnic, este nevoie cam de 120 de butelii de diferite capacități”, a explicat dr. Violete Șapira, purt. de cuv. la Spitalul de Urgență  Galați.

În plus, în spital a fost înregistrat și un nou focar Covid 19.

”A fost înregistrat încă un focar la Spitalul Județean de Urgență Galați, în secția de Ortopedie, cu 12 cazuri, nouă cazuri la pacienți, un medic și două asistente medicale. Măsurile au constat în izolarea pacienților pozitivi în spații special destinate, în triajul personalului medical incomplet vaccinat sau netrecut prin boală, dezinfecție terminală, iar ancheta epidemiologică este în derulare”, a precizat Liliana Iordăchescu, purt. de cuv. al DSP Galați.

În cazul celui mai recent focar din spital, din cei nouă pacienți infectați, unul singur era vaccinat, iar din rândul personalului medical, toți trei sunt cu schemă completă de vaccinare. Pacienții au fost testați în mod repetat, pentru a prinde din prima clipă cazurile nou confirmate și pentru a împiedica răspândirea infecției SARS-CoV-2”, a mai spus dr. Violeta Șapira. Acest focar este al șaselea care afectează unitatea medicală gălățeană.

Postări asemănătoare

Al doilea focar de pestă porcină africană a apărut în județul Brăila

Reperul

Omorâți în propria curte | Accident de circulație cu urmări crunte în județul Tulcea. Totul a fost transmis LIVE pe Facebook

Reperul

Misiune de căutare a unor copii dispăruți în Siret

Maria Vlad Romaniţă