Reperul
Eveniment Galati

Nou focar de COVID la Spitalul de Urgență

Un nou focar de infecție cu noul coronavirus a apărut la Spitalul de Urgență Galați. În sectia Chirurgie 1 ancheta epidemiologică a scos în evidență infectarea a șapte persoane, dintre care cinci sunt cadre medicale.

”Încă un focar a apărut la secția Chirurgie 1, cu șapte cazuri, două cazuri din rândul pacienților și cinci cazuri din rândul personalului sanitar, respectiv doi medici, două asistente medicale și o persoană din cadrul personalului auxiliar. S-au luat măsuri de dezinfecție terminală și restricționarea internărilor. Este  al șaptelea focar de infectare cu noul coronavirus de la începutul valulul 4. În spital mai sunt active cinci focare“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați.

Din cele șapte persoane  infectate, doar un medic și o asistentă erau vaccinați. Contaminarea apare în ciuda faptului că la intrarea în UPU pacienții sunt testați, dar se pozitivează pe parcursul internării.

”Persoana inițial depistată a fost o pacientă și tocmai pentru faptul că suntem singurul spital din județ în care tratăm și pacienții cu urgențe medico-chirurgicale non covid, pentru a limita răspândirea, am testat toți pacienții din sectia Chirurgie 1 și personalul, adică 39 de persoane din care s-au identificat doi pacienți pozitivi și cinci cadre medicale pozitive”, a explicat dr. Violeta Șapira, purtărul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

În acest moment, 92% dintre medicii spitalului sunt vaccinați și 68% dintre asistenți, în timp ce în rândul personalului auxiliar, procentul de vaccinare este de 57%. Această situație este în dinamică deoarece personalul continuă să se imunizeze. În ultimele 24 de ore, în județul Galați, au fost raportate 17 decese. Este vorba despre  17 pacienți – 10 bărbați de 35, 53, 73, 84, 94, 64, 54, 74, 77 și 57 de ani, și de șapte femei de 59, 82, 81, 74, 86, 96 și 86  de ani –  confirmați cu SARS- COV 2. 16 dintre pacienți nu erau vaccinați împotriva Covid-19. Bărbatul de 57 de ani era vaccinat cu Johnson (6.10.2021).Tot în același interval de timp în județ s-au depistat 195 de noi infectări cu noul coronavirus.

Postări asemănătoare

Acțiuni ale Direcției de Sănătate Publică în zonele inundate

Două case au ars în urma unui scurtcircuit astăzi, în Galaţi

Accident de circulație grav pe DN 25, în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă