Reperul
Eveniment Galati

Nou-născut intoxicat cu nitriți

Un copil de doar o lună a ajuns la spital în stare gravă. El a fost hrănit lapte parf preparat cu apa dintr-o fântână contaminată cu nitrtiti. Nou-născutul a fost dus la timp la spital, iar după intervenția medicilor starea lui de sanatate a devenit stabila.

„La dispensarul din Berești s-a prezentat o mama de 28 de ani cu un sugar de o lună, o fetiță, care prezenta semnele unei intoxicații cu nitriți. Echipajul nostru s-a deplasat la fața locului, a evaluat pacientul, a acordat primele îngrijiri și apoi l-a transportat la Spitalul Târgu-Bujor unde s-a luat decizia de transfer către Galați solicitându-se elicopterul SMURD “, a declarat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galați.

Copilul a fost adus la Spitalul de Copii din Galați, iar medicii au intervenit imediat.

„Putea fi un caz letal, cum se întâmplă deobicei la sugarii mici, care sunt hrăniți cu lapte praf pe care îl fac mămicile cu apă din fântână. De multe ori acestea sunt necontrolate sau mamele nu cunosc că există acolo nitriți în apă. Copilul a ajuns în spital în stare gravă, intoxicația cu nitriți este o intoxicație care practic privează bebelușul de oxigen, aceste componente fac un element toxic care se leagă de hemoglobină și hemoglobina nu mai poate transporta oxigen”, a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, Spitalul de Copii Galați.

Mama bebelușului a explicat că de la externarea din maternitate a preparat laptele praf cu apă luată dintr-o fântână, fără să știe că apa este contaminată.

Postări asemănătoare

S-a lăsat cu dosar penal în cazul căminului în care mai mulți bătrâni s-au infectat cu coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Mașină în flăcări

Maria Vlad Romaniţă

Fonduri europene pentru Parc de aventură la fosta Uzină de apă nr. 1

Reperul