Reperul
Eveniment Galati

Nou-născutul aruncat în hazna de propria mamă a murit la spital

* Mama va fi supusă unei investigații medico-legale pentru a se afla dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta sau era sub influența depresiei post partum *

Copilul născut în ziua de Florii și aruncat în hazna de propria mamă, salvat apoi de pompieri, a murit în noaptea de luni spre marți la Spitalul de Copii. „Bebelușul, din păcate, a pierdut lupta cu viața, a decedat în cursul nopții, cauza principală – asfixia severă, cum am declarat, lipsa oxigenului”, a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, de la Spitalul de Copii Galați.

Mama copilului, femeia de 33 de ani care mai are încă 9 copii în viață din cei 11 născuți, a fost transferată la Maternitatea Spitalului de Urgență. „Nu vrea nici măcar să își amintească prin ce a trecut și spune că totul a fost un accident. La momentul de față este stabilă hemodinamic și respirator, primește tratament de specialitate, urmează investigațiile în curs”, a declarat dr. Ionuț Băneșanu, de la Spitalul de Urgență Galați.

Polițiștii au schimbat încadrarea juridică a faptei în ucidere. „Ca urmare a decesului copilului nou-născut intervenit aseară, în jurul orei 22:30, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în aceea de ucidere a nou-născutului săvârșită de către mamă”, a spus cms. șef Gabriela Costin, de la IPJ Galați.

Mama va fi supusă unei investigații medico-legale pentru a se afla dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta sau era sub influența depresiei post partum. Dacă se va dovedi că a avut discernământ, va fi acuzată de omor.

Citește și:

O mamă din județul Galați, anchetată după ce și-ar fi aruncat pruncul în hazna

Postări asemănătoare

Mesajul „La naiba, PSD”, scris cu litere uriașe pe insula formată pe Dunăre în dreptul Galaţiului

Reperul

Copil transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti după ce a fost lovit de un cal

Maria Vlad Romaniţă

Crucile de gheaţă pentru Bobotează sunt gata

Maria Vlad Romaniţă