Reperul
Eveniment Galati

Nou-născutul aruncat în hazna de propria mamă a murit la spital

* Mama va fi supusă unei investigații medico-legale pentru a se afla dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta sau era sub influența depresiei post partum *

Copilul născut în ziua de Florii și aruncat în hazna de propria mamă, salvat apoi de pompieri, a murit în noaptea de luni spre marți la Spitalul de Copii. „Bebelușul, din păcate, a pierdut lupta cu viața, a decedat în cursul nopții, cauza principală – asfixia severă, cum am declarat, lipsa oxigenului”, a precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, de la Spitalul de Copii Galați.

Mama copilului, femeia de 33 de ani care mai are încă 9 copii în viață din cei 11 născuți, a fost transferată la Maternitatea Spitalului de Urgență. „Nu vrea nici măcar să își amintească prin ce a trecut și spune că totul a fost un accident. La momentul de față este stabilă hemodinamic și respirator, primește tratament de specialitate, urmează investigațiile în curs”, a declarat dr. Ionuț Băneșanu, de la Spitalul de Urgență Galați.

Polițiștii au schimbat încadrarea juridică a faptei în ucidere. „Ca urmare a decesului copilului nou-născut intervenit aseară, în jurul orei 22:30, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în aceea de ucidere a nou-născutului săvârșită de către mamă”, a spus cms. șef Gabriela Costin, de la IPJ Galați.

Mama va fi supusă unei investigații medico-legale pentru a se afla dacă a avut sau nu discernământ când a comis fapta sau era sub influența depresiei post partum. Dacă se va dovedi că a avut discernământ, va fi acuzată de omor.

Citește și:

O mamă din județul Galați, anchetată după ce și-ar fi aruncat pruncul în hazna

Postări asemănătoare

Impact mortal în localitatea Drăgănești

Maria Vlad Romaniţă

Cutremur de intensitate medie

Reperul

Razie pe șoselele din Brăila

Maria Vlad Romaniţă