Reperul
Economic

Nu mai sunt acceptate dosare noi în programul ce permite instalarea de panouri fotovoltaice cu bani de la stat

“Momentan nu se mai acceptă noi dosare, dar probabil după martie, aprilie, putem ajunge la faza la care intrăm într-o sesiune de depunere etapizată, lunară”, a declarat luni, mai exact, Tánczos Barna, ministrul mediului, citat de digi24.ro.

Potrivit acestuia, beneficiarii care au depus actele până acum vor intra în faza de evaluare, bugetul pentru 2022 fiind suficient de mare pentru finanțarea tuturor dosarelor.

Persoanele fizice interesate să obțină finanțări pentru instalarea de panouri fotovoltaice ar fi trebuit să se poată înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice, începând din 22 decembrie 2021, dar, din cauza problemelor tehnice apărute la aplicația prin care se puteau face înscrierile, acestea au fost suspendate chiar în ziua lansării.

Apoi, pentru a evita astfel de situații pe viitor, autoritățile au modificat, la scurt timp de la lansarea ratată, regulile obținerii banilor de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Concret, potrivit Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor 2.385/2021, de elaborarea listelor cu solicitanții eligibili se ocupă acum instalatorii validați în program, iar înscrierile se vor face etapizat, lunar, astfel încât aplicația folosită la înscriere să nu mai aibă probleme.

Postări asemănătoare

Martens – Berarul tău local

Reperul

Atenție, fermieri! 3,2 miliarde de euro, sprijin UE pentru investiții în agricultură

Reperul

Valoarea tichetului de masă va crește la 30 lei

Reperul