Reperul
Eveniment Galati

Numărul gălățenilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 2 379. 300 sunt cadre medico-sanitare

Din datele centralizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Galați reiese că în ultimele 24 de ore, în Galați s-a înregistrat o creștere a numărului de infectări cu Sars-Cov-2, cu 60 de noi cazuri. Așadar, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 2379  persoane confirmate pozitiv, dintre acestea 300 sunt cadre medicale (37, 160 asistenți și 103 infirmieri /brancardieri). Principalele focare în unitățile medicale din județ au fost la Spitalul Clinic de Urgență, unde 198 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus  și la Spitalul de Copii, unde 37  de cadre medicale au fost depistate pozitiv.

La Spitalul Clinic de Urgență, din cele 198 de cazuri depistate, 169 sunt declarate vindecate și încă 29 sunt în continuare bolnave, multe fiind asimptomatice. La  Spitalul de Copii, din cele 37  de cadre medicale bolnave 24 sunt vindecate.

Din cele 2 379 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus la nivelul județului Galați, 1.659 au fost deja declarate vindicate, iar 124 au decedat. În ATI COVID, la Spitalul de Urgență Galați sunt internați șapte pacienți care au nevoie de suport respirator.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Galați, s-au efectuat 20 047 de teste. În prezent, 653 de persoane sunt în carantină și 110 sunt izolate, potrivit prevederilor noii legi a carantinei.

Postări asemănătoare

Accident de muncă mortal la șantierul podului peste Dunăre (VIDEO)

Reperul

Gălăţenii au plecat în coloană, cu maşini personale şi chiar cu un autocar, pentru a protesta diseară la Bucureşti

Maria Vlad Romaniţă

Hoț reținut de polițiști după 17 furturi din autoturisme