Reperul
Administratie Galati

O asociere româno-italiană a câștigat contractul de eficientizare energetică a Spitalului Județean Galați

* Contractul are o valoare de peste 35 de milioane de lei, iar banii vin de la Uniunea Europeană *

Consiliul Judeţean Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Licitaţia a fost câştigată de către Asocierea Euromateria S.R.L. & Pessina Costruzioni S.P.A. & S.C. S&M Expert Project, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 35.223.190 de lei, TVA inclus. Fondurile au fost obţinute în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

“Este un proiect cu fonduri europene prin care vom înlocui toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, vom moderniza sistemul de distribuţie a agentului termic şi vom schimba echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, acolo unde este nevoie vom schimba toate uşile şi ferestrele, vom asigura climatizare în toate secţiile spitalului, vom moderniza climatizarea din sălile de operaţie şi vom înlocui toate cele 12 lifturi. Anveloparea unităţii medicale se va realiza cu plăci compozit, care îmbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi protejează clădirea împotriva excesului de umiditate. Acest proiect vine în completarea lucrărilor de consolidare a unităţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În plus, vor fi introduse sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile şi va fi modernizata instalaţia electrică. Durata de implementare a proiectului este de 17 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din care două luni pentru proiectare. Pe lângă contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, proiectul prevede și cheltuieli cu documentaţiile şi studiile necesare pentru pregătirea şi implementarea proiectului.

Postări asemănătoare

Ore mai scurte în 17 școli gălățene în care elevii nu au căldură

Maria Vlad Romaniţă

Cătălin Iordache: Președintele CJ Brăila are dosar deschis de DNA pentru deturnare de fonduri

Sorin Rugină

Străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 vor fi reabilitate la prețul de 82 de milioane de lei

Reperul