Reperul
Interviu Politic

O. Atanasiu (PNL), despre fuziunea cu ALDE și PMP: Nu aduce nici minusuri, dar nici plusuri

Vestea că liderii PNL și ALDE au semnat protocolul de fuziune între cele două formațiuni politice nu a fost primită nici cu bucurie, dar nici cu regret de către liberalii din filialele locale. Invitat la Reperul TV, deputatul PNL, Onuț Valeriu Atanasiu, este de părere că fuziunea a fost o mișcare bine făcută, deși ALDE Galati nu a mai scos un scor onorabil în alegeri din 2019, la Europarlamentare.

”Decizia a fost luată la nivel național, dar eu nu sunt un specialist în ceea ce înseamnă fuziune, alipiri cu alte partide, dar din ceea ce ni s-a explicat sunt câteva aspecte de luat în seamă. Cred că un număr de vectori politici, din mediile urban și rural, și aici mă refer la consilierii locali și județeni ALDE, pot să aducă un plus Partidului Național Liberal. În momentul de față alipirea este bună și favorabilă. (…).  ALDE nu a mai scos un scor remarcabil la Galați de la alegerile europarlamentare, din 2019. Nu cred că există minusuri, dar nu aș putea să vorbesc despre plusurile pe care ar putea să ni le aducă”, a declarat la Reperul TV, Onuț Valeriu Atanasiu la Reperul TV.

Liberalii nu exclud o fuziune nici cu Partidul Mișcarea Populară, însă, și de această dată, decizia se va lua la nivel central, indiferent de ”meciurile” politice care au loc în teritoriu.

”Există discuții la nivel central. Se va lua o decizie în Biroul Executiv al Partidului Național Liberal. Negocierile vor stabili când și dacă se va realiza fuziunea. Filialele locale sunt întrebate după ce se va lua o decizie la nivel central, a mai declarat Onuț Valeriu Atanasiu la Reperul TV.

În cadrul aceleiași emsiuni, deputatul Onuț Valeriu Atanasiu a nominalizat câțiva liberali care, din punctul său de vedere, ar putea să se înscrie în lupta pentru alegerile prezidențiale din anul 2024. Pe lângă Ilie Bolojan, Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan, liberalul gălățean l-a amintit și pe Florin Cîțu, actualul președinte al PNL, deși, conform unor surse politice, este așteptat cu o solicitare de a demisiona de la șefia partidului, în caz contrar, urmând a se organiza un congres extraordinar pentru alegerea unui nou lider. 

Postări asemănătoare

Rareș Bogdan vine la Galați

Reperul

Propunere pentru opoziție: precampanie pentru desemnarea unui candidat unic!

Sorin Rugină

N. Marin (Pro România): ”Ei nu vor să renunțe la pensiile speciale. Vor doar să-și atragă capital electoral”

Reperul