Reperul
Eveniment Galati

O elevă de clasa a opta a fost agresată lângă școală de alți adolescenți

* Agresiunea a fost filmată, iar imaginile au fost postate pe Facebook * Directorul școlii la care învață victima a văzut clipul și a anunțat imediat Poliția *

Asta a pățit o elevă de clasa a VIII-a, care a fost agresată de alte două fete chiar în apropierea unei unități de învățământ. Disputa între cele trei pare să fi pornit de la faptul că eleva bătută a dezvăluit un secret. Întreaga scenă a fost filmată de câțiva băieți, care, ulterior, au postat imaginile pe o rețea de socializare. Astfel, incidentul a intrat în atenția polițiștilor, dar și a Inspectoratului Școlar Galați și a directorilor unităților de învățământ din care fetele fac parte. Imediat după ce imaginile au ajuns în spațiul public, victima a fost identificată, iar directorul școlii unde aceasta învață, Școala Nr. 29, a anuntat Poliția. Florin Andronic, directorul școlii, susține că aceasta este un copil cuminte și o elevă foarte bună și nu își explică cum de a ajuns să fie implicată în acest incident.

Polițiștii au deschis o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. “Polițiștii Secției 3 Poliție s-au autosesizat după apariția imaginilor pe rețelele de socializare. S-a identificat imediat victima, o elevă de 13 ani. Se continuă cercetările în acest caz”, a precizat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Agresiunea ar fi avut loc vinerea trecută, în afara unității de învățământ, la finalul cursurilor. Victima ar fi ascuns agresiunea și față de părinți, nu doar de cadrele didactice.

Fetele care o bat și o păruiesc pe victimă sunt de la un liceu și, respectiv, de la o altă școală din oraș. Principala agresoare este elevă la Colegiul Economic, la o clasă de a IX-a de profesională. Dascălii ei au primit azi vizita Poliției. Fata este în grija bunicii, părinții sunt divorțați, iar mama este în străinătate. “A frecventat școala și, până acum, nu a avut o atitudine violentă și nici nu a avut un comportament în afara regulamentului, are note și mai bune, și mai puțin bune”, a spus Marilena Râpă, directorul Colegiului Economic din Galați.

A doua agresoare ar fi elevă în clasa a VIII-a la o altă școală din Galați. S-a mutat de abia de două luni aici și cadrele didactice nu știu prea multe despre ea. Și aici a fost Poliția.

Deocamdată, polițiștii au deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe. Elevele implicate, dar și cei care au filmat vor fi pedepsiți după ce se vor întruni comisiile de disciplină din unitățile de învățământ la care studiază fiecare.

Mama tinerei agresate a depus și ea plângere la Poliție.

Postări asemănătoare

ANRE şi ANPC, controale la furnizorii de gaze și electricitate care vor să modifice preţul

Reperul

Contrabandă la frontiera de est cu destinație finală Irlanda

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Prăpăd în Galați după furtună

Maria Vlad Romaniţă