Reperul
Social

O fetiţă de 5 ani din Schela, în comă alcoolică după ce a băut vin crezând că e suc

* Fetiţa era nesupravegheată când a găsit sticla de suc în care se afla, de fapt, vin și a început să bea din ea *

În pericol dintr-o greşeală. O copilă în vârstă de 5 ani din comuna gălăţeană Schela a ajuns la Spitalul de Copii, cu o ambulanţă, după ce a băut din greşeală vin în loc de suc şi a intrat în comă alcoolică. Ileana Andone, mama fetiţei, care mai are încă şase copii acasă, a spus că cea mică a băut vin crezând că este suc. Tatăl fetei primise o sticlă cu vin într-un ambalaj de suc, un suc pe care copila obişnuia să îl bea. Cum mama plecase să cumpere cartofi şi tatăl se luase cu treabă prin casă, cea mică a băut vinul pe care îl credea suc. Mama a fost cea care a sunat la 112.

“Pe fondul ingestiei accidentale de alcool, fetiţa a intrat în comă etanolică. După acordarea primelor îngrijiri, copilul a fost transportat la spital”, a declarat dr. Doina Ursu, de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Galaţi.

La Spitalul de Copii s-a constatat că fetiţa avea o concentraţie foarte mare de alcool în sânge. “Avea o concentraţie de alcool în sînge de 1 la mie. Este pericol pentru un copil să aibă o aşa concentraţie de alcool în sânge”, a  precizat dr. Silvia Constantin Dinescu, de la Spitalul de Copii.

Familia din care face parte fetiţa este săracă, dar autorităţile spun că este vorba de oameni care muncesc cum pot şi au grijă de copii. Serviciul de Asistenţă Socială din sat nu a fost niciodată sesizat că familia ar trata rău copiii. Totuși, va ancheta incidentul. “Cel mai important este să vedem dacă a  fost vorba despre o neglijenţă a părinţilor sau efectiv a  fost o întâmplare nefericită”, a spus dr. Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi.

Fetiţa  va mai sta în spital câteva zile, însă ea nu va rămâne cu sechele de pe urma acestui incident.

Postări asemănătoare

Creşte din nou numărul gălăţenilor bolnavi de viroză. Nici un nou caz de gripă

Maria Vlad Romaniţă

Street FOOD Festival ajunge la Galați în perioada 13-16 septembrie

Reperul

A adormit în timpul controlului polițiștilor

Maria Vlad Romaniţă