Reperul
Social

O groapă apărută pe o stradă din Galaţi stă neastupată de luni întregi

* Apărută în urma unei avarii la un canal colector, groapa a înghiţit un sens de mers *

De luni bune, chiar din noiembrie spun unii, pe o stradă din Galați s-a căscat o groapă în asfalt. Era mică inițial, dar acum ocupă deja un sens de mers. Deși din februarie notificarea a ajuns și la Primăria Galați, groapa este încă neastupată și neasigurată. Ce-i drept, unele semne de asigurare zac aruncate în groapă și altele au dispărut. Primăria Galați a fost informată de constructor că locul este asigurat. Unii au și căzut, alți locatari spun că e un pericol pentru copiii de la școlile din zonă. În schimb, deși intrarea și ieșirea de pe stradă sunt regulamentar semnalizate, indicându-le șoferilor să ocolească zona, mulți riscă și trec pe lângă groapă crescând pericolul de creștere a surpării.

Reprezentanții Primăriei Galați spun că a durat mult depistarea cauzei care a dus la apariţia gropii. Totul ar fi fost asigurat ca la carte, dar, între timp, semnele de lângă groapă au dispărut. „A avut loc o avarie la un canal colector. Contractul este în curs de semnare, urmând a se da drumul la începerea lucrărilor în cel mai scurt timp posibil. Este vorba despre o lucrare care constă în proiectare plus execuție. Zece zile sunt prevăzute pentru proiectare și 30 de zile pentru efectuarea propriu-zisă a lucrărilor. Din momentul în care s-a constatat această surpare, a fost nevoie și de investigații. Echipele noastre, echipele de la Apă-Canal au mers acolo, a trebuit verificată întreaga zonă, întreg perimetrul pentru a se stabili care este cauza surpării și abia apoi s-a decis care este problema și cum se poate interveni. Segmentul de stradă a fost închis circulației rutiere de mai mult timp, astfel încât să fie evitate orice tip de pericole și, din ceea ce știu de la colegii mei, de la departamentul care se ocupă de acest proiect, a fost semnalizat corespunzător. Dacă însemnele respective au dispărut, nu cred că ar trebui să mai comentăm astăzi de ce au dispărut, nu ar fi trebuit să dispară. Se vor lua în continuare măsuri de siguranţă. Valoarea totală, proiectare plus execuție, este de aproximativ 120.650 de lei fără TVA”, a precizat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

Lucrarea de astupare a gropii și de reparare a fost în cele din urmă atribuită unei firme prin sistemul de achiziţii electronice. Rămâne de văzut dacă reparația efectivă se va face în termenul dat de Primărie.

Postări asemănătoare

Premieră în medicina gălățeană

Reperul

Pădurea Generalului: Pompierii împăduresc dealurile instabile de la Izvoarele

Maria Vlad Romaniţă

Pelerinaj doar pentru cei cu buletin de Galați

Maria Vlad Romaniţă