Reperul
Social

O învăţătoare din Galaţi a fost premiată la Gala MERITO pentru inovație în educație

Anca Dediu, învățătoare şi director la Școala Gimnazială “Emil Panaitescu”, din Cudalbi, judeţul Galați, a fost premiată pentru performanțe deosebite în educație la Gala MERITO.

Anca Dediu se numără printre cei 14 premianți ai Galei MERITO, eveniment care recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea educației, și se înscrie astfel în comunitatea celor 81 de profesori valoroşi ai României, recunoscuți până acum de Romanian Business Leaders (RBL).

Anca Dediu, este directoare de doar trei luni, dar e învățătoare la Cudalbi de 22 de ani, influența ei văzându-se în fiecare colț al școlii și în toate proiectele academice și sociale organizate împreună cu elevii. Găsește mereu metode inovative de a menține interesul crescut al elevilor față de școală și față de protejarea mediului înconjurător.

„Nevoia de a crea astfel de activități vine de la copii. Tot timpul trebuie să te adaptezi, să încerci toate căile prin care să-i atragi. Cel mai important mi se pare să vină cu drag la școală, pentru că aici își petrec cel mai mult timp.” – extras din povestea profesoarei, documentată pentru premiul MERITO.

“Mi-au plăcut foarte multe lucruri în povestea doamnei învăţătoare. Sunt lucruri care vin cu inteligenţă, cu căldură sufletească, cu creativitate şi se întâmplă la noi în România, în momentul acesta, deşi pare greu de crezut.” a menţionat Florin Pravai, Head of Domestic Market în cadrul Google România, partener strategic al proiectului MERITO, în discursul de introducere a premiului.

“Acest premiu este al lor, în primul rând, al copiilor mei de la şcoală. Am avut zeci de elevi până acum şi sunt mândră de ei, pentru că progresează. Acum 22 de ani, când terminam liceul pedagogic, profesorul meu de matematică, la sfârşitul lecţiei de diplomă, mi-a spus că dacă ar avea un copil de şcoală, mi l-ar da pe mână – şi au fost o pereche de aripi pe care profesorul meu mi le-a dat şi cu care am zburat până acum. Este o onoare să fiu aici, îi salut pe cei de acasă şi le mulţumesc că mă provoacă în fiecare zi. A fi învăţător e mai mult decât o meserie pentru mine.” a fost mesajul emoţionat al Ancăi Dediu, în discursul de primire a premiului, pe scena Galei.

Ceilalţi 13 profesori laureaţi, care se alătură din acest an comunității MERITO, sunt: Sorin Haiduc, profesor de matematică şi Daniel Petrule, profesor de educaţie fizică, directori MERITO 2022; Anca Mezei, profesoară pentru învăţământul preşcolar, educatoarea MERITO 2022; Laura Piros şi Liliana Chivulescu, profesoare pentru învăţământul primar;  Liliana Olăraşu, Gabriella Zsombori, Mădălin Ghiuler şi Elisabeta Niţă (profesoară de spital şi Psiholog), profesori de Matematică; Nicoleta şi Emil Munteanu, profesori de Limba şi Literatura Română; Ion David Pirneci şi Laura Felea (director al Palatului Copiilor Tulcea), profesori de Istorie.

Anca Dediu este al patrulea laureat MERITO din judeţul Galaţi, după Cătălina Popa, Doru Căstăian şi Dan Voiculescu, laureaţi în generaţii anterioare.

Postări asemănătoare

Colegiul Pedagogic s-a închis a doua oară din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Focar de coronavirus la unitatea medico-socială de la Gănești

Maria Vlad Romaniţă

Măsuri speciale pentru animalele de la Zoo Galați

Maria Vlad Romaniţă