Reperul
Eveniment Galati Social

O mamă din județul Galați, anchetată după ce și-ar fi aruncat pruncul în hazna

* Nou-născutul, un băiețel de 4 kilograme născut la termen, a fost scos de pompieri și dus la spital, unde se zbate între viață și moarte *

O femeie în vârstă de 33 de ani, din comuna Baleni, județul Galați, este cercetată de polițiști după ce, se pare, și-a aruncat pruncul abia născut în haznaua din curte. Polițiștii au fost alertați prin apel la 112 de un bărbat, bunicul patern al copilului, care le-a spus că din hazna se aude plânsul unui copil.

La fața locului au fost trimise atât echipaje medicale de la SMURD, cât de de la ambulanță, dar și un echipaj de pompieri. Salvatorii de la ISU au avut mult de lucru, mai ales că peste hazna se află o placă de beton. Astfel, pompierii au fost nevoiți să sape în jurul haznalei pentru a putea să scoată bebelușul.

Bebelușul, un băiat de 4 kilograme născut la termen, a fost scos din hazna, iar medicii au reușit să îl resusciteze, fiind ulterior predat unui echipaj SMURD pentru a fi transportat la spital. Copilul este acum pe mâna medicilor, la Spitalul de Pediatrie, fiind însă în stare foarte gravă și este intubat. Mama micuțului a fost și ea transportată la spital la Târgu Bujor, fiind sub supraveghere medicală. Femeia se află la a 11-a naștere. Unul dintre copii a decedat într-un incendiu, iar ceilalți nouă, cel mai mare având vârsta de 13 ani, sunt în grija statului, la asistenți maternali, acolo unde va ajunge și prunctul abia născut, dacă va supraviețui.

Tatăl bebelușului nu a vrut să facă niciun fel de comentariu legat de acest caz.

Localitatea unde locuiește femeia este șocată de cele întâmplate, mai ales că, susțin sătenii, soacra femeii nici nu știa că aceasta este însărcinată. Alți vecini ai femeii spun însă că aceasta nu și-a ascuns sarcina și că nu cred că a vrut să își ucidă pruncul, ci că l-a scăpat în hazna.

Mama bebelușului urmează să fie audiată de polițiștii gălățeni, care au deschis un dosar penal în acest caz. Oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală săvârșită de mamă asupra copilului, aceasta riscând să ajungă după gratii dacă va fi găsită vinovată în acest caz.


UPDATE marți, 23 aprilie – Bebelușul aruncat în hazna a decedat în spital în cursul nopții de luni spre marți.

Postări asemănătoare

Antoneta Ioniță: Gărzile personalului medical să fie recunoscute ca vechime în muncă!

Reperul

Campionatul Național Individual de Tenis pentru Seniori 35+ începe miercuri la Galați

Reperul

Al treilea deces în Galați, cauzat de coronavirus

Maria Vlad Romaniţă