Reperul
Eveniment

O mamă și-a abandonat fetițele de 1 și 4 ani în casă. Ele au fost găsite malnutrite și deshidratate

* Poliția și Protecția Copilului au demarat câte o anchetă în acest caz *

Caz șocant la Galați. O mamă și-a abandonat cele două fetițe într-un focar de infecție. Fetele, în vârstă de 1 și respectiv 4 ani, au ajuns într-o stare deplorabilă la Spitalul de Pediatrie din Galați. Medicii au rămas șocați când au constatat că cele două minore sunt malnutrite și deshidratate și susțin acestea nu au fost hrănite de mult timp, mai ales că au o greutate cu mult sub media vârstei lor.

Norocul fetelor a fost că o vecină a observat dispariția mamei, a intrat în casa în care domnea o mizerie de nedescris și a luat copiii. Astfel, micuțele au fost duse la spital și sunt acum într-o stare mult mai bună. Tatăl fetelor a ajuns și el în oraș și este acum internat cu ele în spital.

Cazul a intrat atât în atenția asistenților sociali, cât și a polițiștilor, care fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie. În plus, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului face o anchetă și încearcă acum să identifice rude care ar putea să le preia pe micuțe pentru a le crește. Tatăl nu va putea primi custodie întreagă pentru că lucrează și nu se poate ocupa de creșterea fețelor. O decizie va fi luată abia după ce medicii vor spune că minorele pot fi externate din spital.

Postări asemănătoare

Chitaristul unei trupe rock din Galați, lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

Maria Vlad Romaniţă

Drum inundat

Maria Vlad Romaniţă

Incendiu la o firmă de colectare a fierului vechi

Maria Vlad Romaniţă