Reperul
Eveniment Galati

O mie de amenzi pentru viteză, însumând peste 700.000 de lei, date într-o săptămână de polițiștii gălățeni

* Amenzile au fost aplicate în urma controalelor desfășurate în săptămâna 1-7 aprilie, în cadrul acțiunii T.I.S.P.O.L. – ”SPEED”, care are loc la nivel european *

Mai bine de 1.000 de amenzi pentru depășirea vitezei legale, în valoare totală de peste 700.000 de lei, au fost aplicate săptămâna trecută de polițiștii rutieri în județul Galați. Controalele s-au desfășurat în cadrul acțiunii T.I.S.P.O.L. – ”SPEED”, care are loc la nivel european pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală.

„Acțiunea, la care au participat mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, s-a desfășurat pe raza județului Galați, în perioada 01 – 07 aprilie 2019. În cadrul acțiunii au fost constatate 1030 de contravenții privind depășirea regimului legal de viteză, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 713.400 lei. Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 48 de permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, a comunicat IPJ Galați.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 32 de ani, care a condus autoturismul pe D.N. 26, în afara localității Vânători, cu 168 km/h, zona fiind cu limitare de viteză 70 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.900 lei.

Un alt tânăr, de 21 de ani, a fost surprins de aparatul radar rulând cu 157 km/h pe D.N. 25, în afara localității Vasile Alecsandri, și a primit o sancțiune contravențională în valoare de 1.305 lei.

Ambilor conducători auto li s-a aplicat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Postări asemănătoare

Dănuţ Lefter, şeful BCCO Galaţi

Împuşcat de poliţişti după ce şi-a înjunghiat soţia (VIDEO)

Maria Vlad Romaniţă

Ministrul Sănătății a făcut o vizită inopinată la Spitalul Județean de Urgență Brăila

Reperul