Reperul
Economic

O navă de croazieră polară este construită cu tablă groasă de la Galați

* Vasul de croazieră și de cercetare, care va explora mările nordice, este realizat la Șantierul Naval VARD din Tulcea *

Tabla groasă navală produsă la Combinatul Siderurgic de la Galați este în prezent utilizată pentru construcția unui important vas de croazieră și de cercetare, care va explora mările nordice, a anunțat compania siderurgică.

„Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei “Le Comandant Charcot”. Am pus la punct soluții tehnice și comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi și dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră și de cercetare, ci și un punct de referință în privința respectării mediului înconjurător”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați.

Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table, care a avut loc pe 6 noiembrie. Nava va fi construită la Șantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

”Le Comandant Charcot” va fi operată de firma franceză PONANT, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră, cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică. Acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale. Astfel, “Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică, dar și pe gaz natural lichefiat.

”Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze”, a explicat PONANT.

Postări asemănătoare

Consiliul IMM: Statul ar trebui să lanseze în 2023 un nou program de stimulare a antreprenoriatului

Reperul

Fonduri europene pentru reducerea riscului de inundații în municipiul Tecuci

Reperul

Decontarea navetei elevilor, posibilă din toamnă, odată cu începerea cursurilor

Reperul