Reperul
Social

O nouă acțiune a Consiliului Județean Galați, dedicată persoanelor cu dizabilități locomotorii

Astăzi, la complexul de agrement de la Zătun, a fost organizată Cupa Danubius, un concurs sportiv internațional destinat persoanelor cu handicap locomotor. Au participat 120 de persoane, din 21 de județe și Republica Moldova. Probele competiției au fost: pescuit sportiv, aruncarea greutății, tir cu arcul și aruncarea suliței.

“Dacă în urmă cu aproximativ o lună, Consiliul Județean a organizat un concurs național de pescuit sportiv pentru persoanele cu deficiențe de vedere, astăzi, tot în complexul de agrement de la Zătun, am pregătit un concurs sportiv internațional dedicat persoanelor cu handicap locomotor.

Participanții, prin curajul și voința de care dau dovadă clipă de clipă, ne-au arătat că viața e frumoasă și că obstacolele pot fi depășite dacă suntem uniți și solidari unii cu alții.  

A fost multă bucurie și bună dispoziție. Ba chiar și multă pasiune atunci când vorbim de întrecerea pescarilor. Participanții au tras cu arcul la țintă, s-au întrecut la aruncarea suliței sau a greutății și s-au duelat în capturi și povești pescărești.

Dincolo de întrecerea sportivă, acest eveniment a fost și despre integrarea socială a persoanelor cu dizabilități și mai ales despre relaxare în aer liber”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cazarea, masa și premiile au fost asigurate de către Consiliul Județean Galați.

Postări asemănătoare

Iveștiul și Corodul, primele comune gălățene cu centre de vaccinare anti-Covid

Maria Vlad Romaniţă

Obiceiul ”spălării picioarelor” din Joia Mare a fost modificat din cauza pandemiei

Maria Vlad Romaniţă

Șase elevi din șase unități de învățământ gălățene au fost confirmați cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă