Reperul
Braila Eveniment Politic

O nouă condamnare pentru fostul baron local PSD Gheorghe Bunea Stancu

* Acesta a mai primit trei ani de închisoare într-un alt dosar de corupție * Decizia nu este definitivă *

Încă trei ani de închisoare pentru fostul baron local PSD Gheorghe Bunea Stancu. Decizia vine din partea judecătorilor din cadrul Tribunalului Vrancea, care au dat sentința în dosarul care îi are ca inculpați pe Gheorghe Bunea Stancu și pe Rusu Alina Daniela, fost director economic al Consiliului Județean Brăila.

Fostul lider PSD și fost președinte al CJ Brăila a primit trei ani închisoare pentru conflict de interese și a fost achitat pentru abuz în serviciu. Instanța a dispus, de asemenea, și confiscarea de la Gheorghe Bunea Stancu, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 de lei.

Față de inculpata Rusu Alina s-a dispus achitarea.

Stancu și Rusu au fost acuzaţi de infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese, pentru că au aprobat finanţarea a două cluburi sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila, pe care procurorii DNA au considerat-o ilegală.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Postări asemănătoare

11 cadre medicale amendate pentru că nu purtau mască. Două spitale sancționate pentru anchete epidemiologice întârziate

Maria Vlad Romaniţă

Poliţistul local al anului are 30 de ani și în 2017 a dat 443 de amenzi. Cea mai bună secție de Poliție Locală este Secția 1

Vasile Varga, deputat PNL: ”Tinerii fermieri pot accesa fonduri nerambursabile de peste 43 de milioane de euro, în intervalul 15 iulie – 15 octombrie 2020”

Reperul