Reperul
Administratie Galati Social

O nouă extindere a rețelelor de apă și canalizare în Galați. Valoarea contractului este de 122 mil. lei

* Noua extindere, care vizează cartierele Barboși, Filești și alte zone ale municipiului, va fi gata în termen de 30 de luni *

Rețelele de alimentare cu apă potabilă și de canalizare sunt extinse din nou, a anunțat municipalitatea. “Primăria municipiului Galați anunță că, săptămâna aceasta, se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru contractul „Alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Galați și Smârdan”, după ce documentul a fost semnat joi (12.07.2018). Valoarea contractului este de 122.357.002 de lei cu TVA din care pentru municipiul Galați – 87.653.636 de lei cu TVA, iar lucrările vor fi executate de către Asocierea SC ROTARY CONSTRUCTII SRL București – Delta Antrepriza de Construcții și Montaj 93 SA București. Durata contractului este de 30 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor + 36 de luni perioada de notificare a defectelor”, a comunicat Primăria Galați.

Potrivit administrației locale, contractul prevede lucrări de extindere și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare în cartierele Barboși, Filești, la intrarea în municipiul Galați dinspre Tecuci, dar și în mai multe zone ale municipiului.

„Este vorba despre investiții de amploare, așteptate de către cetățeni de foarte multă vreme. După finalizarea proiectului, cartierele Barboși și Filești vor fi în totalitate conectate la rețeaua de apă și canalizare, astfel încât municipiul Galaţi va fi unul dintre puţinele municipii din ţară care vor fi sută la sută canalizate”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Contractul face parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Galați în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul județului Galați de către SC APĂ CANAL SA, având ca beneficiari 22 de unități administrativ-teritoriale.

Postări asemănătoare

Unitate de monitorizare pentru pacienții COVID din Secția ATI a Spitalului de Urgență

Maria Vlad Romaniţă

Deficit de polițiști în Galați

Reperul

Program special la Evidența Populației

Reperul