Reperul
Social

O poveste M.A.I. fericită pentru mai mulți copii din județul Brăila

Jandarmii brăileni au reușit să aducă 20 de povești M.A.I. fericite pentru tot atâția copii din județul Brăila. Pentru al treilea an consecutiv, Moș Crăciun a redirecționat câteva dintre scrisorile copiilor către Jandarmeria Brăila, în speranța că va primi o mână de ajutor pentru a împărți cadourile dorite de cei mici.
„Moșul a poposit la sediul unității noastre, unde era așteptat cu sufletul la gură de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Fiecare era nerăbdător să afle dacă Bătrânelul a reușit să pună în cutia de cadou ce și-au dorit. În prezența „spiridușilor”, darurile au fost împărțite. Dar o scrisoare cu grijă împăturită și introdusă într-un plic alb, simplu, pe care scria doar numele copilului ne-a atras atenția. Băiețelul a povestit, pe scurt, că a întâmpinat câteva probleme de sănătate, iar tot ce-și dorește de la Moș Crăciun sunt câteva hăinuțe groase și un simbol al acestei frumoase sărbători.
„Mă numesc Marius (…) și am 13 ani. Sunt elev în clasa a VI-a și învăț foarte bine la școală. Sunt un băiat ascultător, cuminte și am trecut prin clipe foarte grele, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că a fost cu mine când am suferit o operație grea și îmi doresc în primul rând sănătate. Aș dori ceva de la tine, dacă poți să-mi aduci, te rog, un trening, un hanorac, un pulover, o pereche de adidași, două cărți de citit (…). Îți mulțumesc mult, dragă Moș Crăciun, că faci atâta drum și aduci cadourile copiilor într-o singură noapte!” – sunt fragmente din scrisoarea lui Marius.
„Spiridușul” la care a ajuns această scrisoare a avut grijă ca fiecare dorință să-i fie respectată întocmai, ba chiar să mai „scape” și ceva în plus. Marius s-a prezentat în fața Moșului, atunci când și-a auzit numele. Un băiețel firav, foarte emoționat, în fața căruia a fost așezată o cutie aproape la fel de grea ca el. Era însoțit de o femeie care până la finalul evenimentului a mulțumit jandarmilor, cu ochii în lacrimi, pentru gestul lor.
Și când toți copiii se pregăteau nerăbdători de drumul către casă, am aflat că Marius se pregătea de drumul către un spital din Capitală.
Dar extrem de fericit de cadoul primit. „Eu sunt mătușa lui. Mama sa l-a părăsit cu 5 zile înainte de a împlini vârsta de 2 ani. De atunci, eu îl cresc alături de o altă mătușă de-ale sale. Tatăl său a plecat să muncească în străinătate, pentru a reuși să-i asigure măcar o parte din costurile cu spitalizarea, tratamentul, transportul…La vârsta de 7 ani am aflat că e bolnăvior, avea o boală gravă din naștere. Au urmat ani de tratamente, până când în vara aceasta a suportat un transplant. Tratamentul îl va urma toată viața, Mergem frecvent la un spital din București. Chiar acum plecăm de la dumneavoastră direct la București. Vă mulțumim încă o dată din tot sufletul pentru gestul dumneavoastră! Nici nu știți câtă bucurie ați adus în sufletul lui Marius…”, ne-a spus cu vocea tremurândă mătușa băiatului.
În fața unor asemenea povești, inclusiv noi ne simțim neputincioși, deși purtăm uniforme ale unei instituții aflate în slujba cetățenilor…A mai trecut un an, am mai realizat o campanie umanitară și am mai învățat încă o lecție: un gest mic pe care-l faci pentru o persoană – chiar și necunoscută – poate însemna stropul de speranță de care acel cineva are nevoie pentru viitor”, transmit jandarmii brăileni.

Postări asemănătoare

Tineri premiați pentru rezultatele la învățătură

Reperul

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la Poliţie

Reperul

Ministrul românilor de pretutindeni a lansat și la Galați campania de informare privind riscurile muncii la negru în afara țării

Maria Vlad Romaniţă