Reperul
Social

O profesoară și-a făcut cadou de ziua ei șansă de a salva vieți

Luminița Iosif, cadru didactic la Facultatea de Istorie și Filozofie a ales să își facă un cadoul altfel de ziua ei. La împlinirea a 36 de ani, tânăra a decis să doneze plasmă hiperimună pentru bolnavii care au noul coronavirus și sunt în stare gravă în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor. Luminița a fost bolnavă de COVID-19, dar a făcut o formă ușoară a bolii.

”Am decis să donez din nou plasmă, să donez  de ziua mea de naștere. Este cadoul pe care eu mi l-am făcut de ziua mea de naștere, dar până la urmă, cadoul acesta este o necesitate pentru cei care, din păcate, sunt într-o situație destul de dificilă în spitalele din România și statisticile asta arată. Sper ca prin acest gest pe care l-am făcut și nu doar de ziua mea, să fie un îndemn și pentru celelate persoane care au avut norocul să se vindece de COVID. Nu știu dacă  putem să spunem despre vindecare totală pentru că și eu resimt urmări ale covidului la nivelul sistemului muscular și osos, acolo sunt  niște elemente care rămân, în special oboseală destul de mare. Gestul meu de astăzi sper să fie un exemplu și pentru colegii mei, studenții mei, pentru colegii care s-au vindecat“, povestește Luminița Iosif.

Gestul ei le-a impresionat și pe cadrele medicale de la Centrul Regional de Transfuzii Galați.

”Am fost foarte impresionată și consider că este un exemplu demn de urmat. Și-a făcut un cadou de ziua ei, faptul că va ajută alți oameni și mi se pare că sună minunat și vreau să fie un exemplu. Este prima oară când se întâmplă așa ceva. În urma procedeului de plasmafereza de la o persoană se pot recolta trei punguțe a cate 200 ml plasmă. Pentru fiecare pacient este necesară administrarea a măcar 200 ml, deci se pot salva trei vieți”, a spus Camelia Stoichițescu, managerul Centrului Regional de Trnasfuzii Galați. Până acum, la Centrul de Transfuzii s-au făcut peste 140 de recoltări de plasmă hiperimună, plasând centrul printre cele cu cele mai multe donări de acest fel din țară.  

Postări asemănătoare

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar a fost mutat la patinoar

Maria Vlad Romaniţă

A început Evaluarea Națională. Peste 3.600 de elevi din județul Galați au susținut azi proba scrisă la limba și literatura română

Maria Vlad Romaniţă

Un gălățean a pornit o campanie de prevenire a celor care riscă să moară în spitale