Reperul
Social

O școală din Galați a primit 40 de costume tradiționale autentice moldovenești

* Costumele au fost achiziționate de Fundația Andreiana Juventus pentru Școala Gimnazială Nr. 7, care derulează un proiect de păstrare a tradițiilor strămoșești *

Școala Gimnazială Nr. 7 din Galați a primit 40 de costume tradiționale autentice moldovenești de la Fundația Andreiana Juventus. Totul în cadrul proiectului de păstrare a tradițiilor strămoșești „Gândim, simțim, trăim românește!”, care include și acțiuni pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

„Tradițiile nu trebuie lăsate să moară sub cenușa timpului. Proiectul educațional va avea în vedere acest aspect al valorificării tradițiilor, al preluării și transmiterii lor, dacă vrem ca și generațiile care vin să înțeleagă că veșnicia s-a născut la sat, fără această zestre de gândire și simțire nu mai suntem noi”, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul „Gândim, simțim, trăim românește!” este derulat de Școala Gimnazială Nr. 7 în colaborare cu Primǎria Galați, Fundația Andreiana Juventus, ISJ Galați, Centrul Cultural „Dunǎrea de Jos”, Muzeul viu ”Vatra cu dor” din Șivița și alte asociații și organizații non-guvernamentale.

Pe agenda proiectului se află mai multe activități, între care se numără un program artistic dedicat Zilei Naționale a României în anul centenarului, ateliere de lucru, întâlniri cu meșteri populari de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” și incursiuni în lumea satului românesc.

Acesta nu este primul proiect de susținere a educației derulat de Fundația Andreiana Juventus. În afară de achiziția celor 40 de costume populare pentru Școala Gimnazială Nr. 7 din Galați, Fundația a oferit premii de câte 1.000 de lei pentru zece elevi gălățeni care au obținut 10,00 pe linie la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2018, dar și pentru doi tineri sportivi care au obținut medalii la Campionatul European de Haltere și la Campionatul Balcanic de Judo 2018.

De asemenea, Fundația Andreiana Juventus a sprijinit desfășurarea, în perioada 21-22 septembrie, la Universitatea „Dunărea de Jos”, a Conferinței Youth Model United Galați, în cadrul căreia elevi și studenți din toată țara dezbat problemele de interes internațional simulând structura și regulamentul ONU.

Luna aceasta, Fundația Andreiana Juventus sprijină deplasarea la Olimpiada Internațională de Robotică, care va avea loc în Tailanda în perioada 16-18 noiembrie, a echipei clubului de robotică Sophia Science, câștigătoare a locului întâi la etapa națională a Olimpiadei de Robotică Educațională.

Postări asemănătoare

Elevii nu mai pot folosi telefoanele mobile la ore. Noi amendamente aprobate la Parlament

Reperul

Campanie Luna Naţională de Informare despre Boli Transmisibile

Reperul

Doi frați au fost retrași de părinți de la școală

Maria Vlad Romaniţă