Reperul
Administratie Galati

O școală și ambulatoriul spitalului de Pediatrie, modernizate cu fonduri europene

Ambulatoriu Integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfântul Ioan” și Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” vor fi reparate și modernizate cu fonduri europene. Primarul municipiului Galați și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, au semnat luni contractele de finanțare pentru cele două obiective.

Reprezentanții Primăriei susțin că Spitalul de Pediatrie va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică, în condițiile în care adresabilitatea, privind această afecțiune, este în medie de 300 de copii pe an.

„La finalizarea investiției, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcționa următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcționa cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator. La etajul 1, este vorba despre de cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum și de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare Histopatologică. La etajul tehnic, vor fi amplasate centralele de tratare a aerului și centrala de frig, necesare funcționării Ambulatoriului Integrat”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Același document arată că arată că valoarea totală a proiectului este de 15.612.023,06 lei (cu TVA). Valoarea eligibilă este de 10.699.821,81 lei (cu TVA), contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile) este de 213.996,45 lei (cu TVA), contribuția proprie la cheltuieli neeligibile fiind de 4.912.201,25 lei (cu TVA). Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare din care durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

La nivelul țării, vă pot spune, fără falsă modestie, că în momentul de față suntem fruntași ca număr de proiecte semnate și număr de proiecte deja finalizate. Avem un număr de 25 de proiecte semnate, 5 dintre ele finalizate, cu o valoare de 23.200.000 de lei. Proiectele în implementare au o valoare de 467 milioane de lei, iar proiectele ce le avem depuse și se află în evaluare sunt 33, într-un cuantum total de alte 520 milioane de lei. Dacă e să tragem linie, vedem că municipiul Galați a depus proiecte europene de peste 1 miliard de lei. E un aspect care în istoria municipiului Galați, zic eu, nu s-a mai întâmplat. Noi sunem și într-o proporție de 80% cu achizițiile publice finalizate, ceea ce înseamnă că de fiecare dată atunci când vom semna un proiect a doua zi putem da ordin de începere a lucrărilor sau a proiectării, iar acolo unde este cazul de proiectare cu execuție”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În același timp, Primăria a anunțat și semnarea contractului de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul” din Galați. Valoarea totală a proiectului este de 4.867.568,46 lei, asistența financiară nerambursabilă fiinf de 4.770.217,04 lei, iar contribuția municipiului Galați de 97.351,42 lei.

Proiectul presupune reabilitarea și modernizarea clădirii în școlii, refacerea terenului de sport, a împrejmuirii edificiului. În plus, două săli de clasă, două cabinete, o sală multimedia și laborator informatică vor fi complet dotate și modernizate.

„În cadrul proiectul sunt prevăzute următoarele lucrări: reparații la fațade; izolarea termică a pereților exteriori opaci, prin montarea unui strat termoizolant din vată minerală bazaltică; înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planșeului; reparații capitale la instalațiile electrice, termice și sanitare; sistematizarea pe verticală (alei trotuare, a terenului din incintă); refacerea finisajelor interioare (zugrăveli, lambriuri, gresie, faianță, parchet în sălile de clasă); reabilitarea terenuri de sport și a împrejmuirilor (garduri); amenajare grup sanitar, montare elevator și rampe pentru persoane cu dizabilitati”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

Primăria a depus cererea de finanțare pentru realizarea acestui proiect în luna mai a anului trecut, iar cererea a fost făcută în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10

Postări asemănătoare

Primăria Galați a atribuit contractele de amenajare a microcentralelor de cartier

Reperul

Primăria a lansat aplicația mobilă Galați City App

Reperul

Parcul Eminescu a intrat în modernizare

Reperul