Reperul
Administratie Galati Politic

O ședință furtunoasă la Consiliul Județean Galați

Întâlnire cu ”scântei” la Consiliul Județean Galați. Ceea ce se anunța o ședință ordinară, pe a cărei ordine de zi se aflau 33 de proiecte de hotărâri, s-a transformat într-o gâlceavă politică, în care reprezentanții PSD s-au ”luptat” în declarații cu cei ai PNL. Nemulțumirea a pornit de la faptul că o serie de proiecte care vizau investiții în sănătate, infrastructură sau reabilitarea unui monument istoric nu au fost votate de consilierii județeni liberali. Președintele CJ Galați, Costel Fotea a catalogat votul negativ al liberalilor ca ”un gest de iresponsabilitate politică şi de pedepsire fără motiv a gălăţenilor, o atitudine de neconceput”.  

”Nu au votat în favoarea unor proiecte majore şi extrem de necesare pentru judeţul Galaţi şi pentru gălăţeni. Vorbim aici despre investiţii ample pe fonduri europene la care reprezentanţii PNL s-au abţinut. Oare cum vor explica medicilor care luptă de mai bine de un an cu pandemia de coronavirus că nu au votat pentru dotarea  spitalelor cu echipamente de protecţie? Oare cum vor explica bolnavilor de Covid că nu au votat pentru extinderea reţelei de oxigen la secţia ATI? Sau că s-au abţinut la proiectele de implementare în spitalele gălăţene a unor sisteme de detecţie a oxigenului sau de securitate la incendiu. 

Vorbim de fonduri europene de peste 50 de milioane de lei, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului medical din spitalele gălăţene.

 Oare ce le vor spune medicilor de la Tecuci, care au mare nevoie de sprijin din partea noastră, că s-au abţinut la proiecte cu fonduri europene de peste 13 milioane de lei pentru unitatea medicală de acolo? Oare ştiu domniile lor cât s-a muncit pentru aceste proiecte? Oare ştiu că aceste investiţii înseamnă fonduri europene de care Galaţiul are mare nevoie pentru a progresa? Mai mult, inexplicabil, s-au abţinut şi la proiectul prin care îi sprijineam pe cei de la Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi în organizarea unui concurs de pescuit destinat celor cu deficienţe de vedere. S-au abţinut şi la proiectul care viza sprijin financiar pentru Crucea Roşie Galaţi. (…) Dragi consilieri judeţeni PNL, nu vă răzbunaţi pe Galaţi şi încetaţi să-i pedepsiţi pe gălăţeni. Rolul nostru este să lucrăm împreună pentru binele lor”, a comentat pe pagina sa de Facebook, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Consilierii județeni liberali și-au justificat votul negativ prin faptul că nu au avut toate informațiile pentru proiectele care s-au aflat pe ordinea zi. Mai mult, supărarea liberalilor gălățeni s-a declanșat și din cauză că niciun consilier județean PNL nu a fost desemnat ca reprezentant într-o serie de comisii si asociaţii.

”Aroganța Președintelui Consiliului Județean Galați devine din ce în ce mai înfloritoare. După frustrarile exprimate în celebra ședința în care s-a repartizat bugetul după bunul plac al “marelui șef de județ”, domnul Fotea continuă să ignore opoziția din CJ. Fără sa se consulte cu toți consilierii, numește membri în tot felul de comisii, membri PSD, bineînțeles, astfel :
1.Adunarea Generală a Asociației SMURD – Cucu Doina;
2.Comisia de evaluare a secretarului gen. a CJ Galați – Nagar Andreea și Sandu Mitică;
3.Comisia de concurs/ examen pentru ocuparea funcției de director medical a Spitalului Tg. Bujor – Polinschi Mihai și Șapira Violeta;
4. Adunarea reprezentanților CNAS – Cucu Doina;
5. Adunarea Generală a Asociației pentru Dezvoltare Durabilă “Prut-Dunare” Galați – Cucu Doina, învârte treburile după bunul plac!

Deși consilierii PNL s-au arătat dispuși la discuții în interesul comunității, li s-a tăiat avântul, amintindu-li-se că sunt doar o minoritate”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de consilierii județeni ai Partidul Național Liberal Galați.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Ionuț Pucheanu, autoevaluare după trei ani și jumătate de mandat: „Mi-aș da nota 8,5”

Reperul

Sterilizare și vaccinare gratuite a câinilor din Galaţi: Cum puteţi face o programare

Reperul

Documente mai simplu de obținut prin platforma electronică a Primăriei Galați

Reperul