Reperul
Administratie Galati Social

O treime din comuna Cuza Vodă a devenit zonă inundabilă

* Localnicii și primarul sunt supărați deoarece, conform legii, într-o zonă inundabilă nu mai pot fi eliberate autorizații de construcție *

Noile hărți de risc la inundații primite de Primăria comunei gălățene Cuza Vodă au stârnit supărarea între localnici, dar și nemulțumirea primarului deoarece o treime din comună a devenit zonă inundabilă. Asta chiar dacă acolo, se jură edilul, nu a intrat niciodată apă. Oamenii nu au de gând să își părăsească locuințele și să o ia de la zero. Din păcate, în zonele inundabile nu se mai pot da autorizații de construcție, iar asta e marea supărare a edilului. Afectat este un cartier cu 300 de case, școală și grădiniță.

,,Zona de aici a fost băgată, unde a fost doar o singură casă inundată. Deci la școală, la grădiniță nu a fost apă, aici cum să ajungă apă? Nu știu de ce au au băgat-o în zonele inundabile. Poate din satelit sau cine a întocmit harta a întocmit-o și cu marja de eroare. Nu mai putem obține autorizații de construcție”, a spus  Dănuț Codrescu, primar al comunei Cuza Vodă.

El speră să obțină o derogare ca măcar pe proprie răspundere oamenii să poată construi în zonă.

Răspunzători de realizarea noilor hărți sunt specialiștii de la Apele Române. Ei sunt singurii care ar putea să explice de ce au mai lărgit zona inundabilă a comunei Cuza Vodă. Pompierii doar verifică scriptic și intervin în zonă. Reprezentanții de la Apele Române nu au oferit încă un punct de vedere care să lămurească de ce o zonă unde nu sunt inundații a devenit brusc una inundabilă.

Postări asemănătoare

Cursuri suspendate în mai multe şcoli din judeţul Galaţi. În municipiu intervin toate firmele de deszăpezire

Reperul

Cantina de Ajutor Social le oferă asistaților produse alimentare înainte de Paște

Reperul

Bursa locurilor de muncă: multe joburi, puţini interesaţi

Maria Vlad Romaniţă