Reperul
Social

Oamenii străzii sunt deja duși în adăposturi din cauza frigului

* Oamenii străzii vor fi monitorizați de Poliția Locală pe toată durata sezonului rece, până în martie 2019 *

Deorece în ultima perioadă au fost temperaturi foarte scăzute, polițiștii locali gălățeni au început deja monitorizarea și ajutarea persoanelor fără adăpost. Deocamdată, șase persoane au fost internate la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, trei la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, iar două au refuzat internarea.

Potrivit informațiilor furnizate de biroul de presă al Poliției Locale Galați, pentru asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, în perioada 01 decembrie 2018 – 31 martie 2019, Poliția Locală Galați are în derulare Planul de măsuri „Hibernal 2018 – 2019”, plan care ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece și menținerea unui climat de ordine și siguranță în rândul participanților la traficul rutier pe raza de competență.

În cele trei luni de desfășurare, Poliția Locală Galați va lua măsurile legale care au drept scop funcționarea normală a instituțiilor statului, asigurarea fluenței circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, atât în timpul cât și după producerea efectelor fenomenelor naturale. În activitatea de menținere a climatului de ordine publică și siguranță a tuturor participaților la traficul rutier, Poliția Locală Galați va coopera cu toate instituțiile abilitate ale statului.

De asemenea, polițiștii locali vor acționa pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiți într-o asemenea situație vor fi internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, acestea vor fi internate inițial la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”. Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă pot fi internate doar cu acordul lor.

Poliția Locală Galați este pregătită să intervină în teren, în situații speciale, cu un total de 132 de polițiști locali de la ordine publică și siguranță rutieră și 14 autoturisme de serviciu.

Tot pe perioada anotimpului rece, în preajma sărbătorilor de iarnă, în atenția polițiștilor locali se vor afla comercianții de articole pirotehnice, dar și agenții economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi.

Foto arhivă

Postări asemănătoare

18 școli din Galați incluse în programul „Masă caldă”

Reperul

(VIDEO) Gala Excelenței în Educație

Reperul

Lansarea proiectului EVA – „Educație pentru Valori Autentice”

Reperul