Reperul
Economic

Oportunitate pentru românii din sud-estul țării: Primeşti 40.000 de euro ca să-ţi înfiinţezi o firmă cu minimum doi angajaţi

* Pot aplica cei din judeţele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea *

Oportunitate de dezvoltare în regiunea de sud-est a României. Cei care vor să-şi deschidă propria afacere primesc acum sprijin să-şi îndeplinească visul. Aceştia vor urma cursuri de antreprenoriat, vor fi ajutaţi să contureze un plan de afaceri, iar cele mai bune idei de afacere vor primi o finanţare importantă pentru a fi puse în practică şi a crea noi locuri de muncă.

„Antreprenor, o șansă pentru viitor” este proiectul în cadrul căruia vor avea loc sesiunile de instruire și vor fi acordate finanțările pentru deschiderea de noi afaceri. Inițiat de Asociația EuroClassTraining, în parteneriat cu GEA Strategy & Consulting, proiectul a început anul acesta şi se derulează timp de trei ani, până în februarie 2021.

Proiectul li se adresează persoanelor de toate vârstele din judeţele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea şi Vrancea. Nu mai puţin de 325 de persoane din grupul ţintă vor fi instruite în domeniul antreprenoriatului şi vor învăţa, între altele, cum să-şi structureze afacerea. Cele mai bune 36 de idei de afacere vor primi câte o finanțare nerambursabilă de 40.000 de euro. Cu acești bani, beneficiarii va trebui să înființeze afacerea și să angajeze cel puțin două persoane, ceea ce va duce la crearea a minimum 72 de noi locuri de muncă în regiune.

Proiectul „Antreprenor, o șansă pentru viitor”, lansat la sfârşitul săptămânii trecute, are un buget total de 9,26 de milioane de lei şi este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană”, apel „România Start Up Plus”.

Postări asemănătoare

Cei care găzduiesc refugiați din Ucraina vor putea deconta la stat hrana acestora

Reperul

Modificări la programele Family Start și Student Invest

Reperul

Comisarul european Corina Crețu clarifică situația „îndulcită” de PSD Brăila: Nu există un contract privind construirea podului cu sprijinul UE!

Sorin Rugină