Reperul
Eveniment Galati

Păcălit de un comerciant ilegal. Un gălățean a plătit pentru scrumbie, dar a ajuns acasă cu hering

* Vânzătorul a fost amendat cu 500 de lei de jandarmi și a rămas și fără pește *

Un bărbat din Galați, în vârstă de 33 ani, a fost depistat de către jandarmi în timp ce comercializa hering, recomandat ca și scrumbie, fără documente de proveniență, dar și fără forme legale.

„Pe 23 februarie, în timp ce un gălățean își făcea cumpărăturile pe Aleea Comerțului din Micro 19 a observat un vânzător de ocazie pe care l-a întrebat dacă în sacoșe este scrumbie, iar acesta, văzând că cetățeanul nu prea cunoaște speciile de pește, i-a spus că are la vânzare, la un preț de 20 lei/kg, scrumbie de Dunăre, „proaspăt pescuită”. Abia când curăța peștele, bărbatul a observat că acesta nu pare a fi pescuit din apele Dunării, ci mai degrabă din Atlantic sau Pacific, și a sunat la Secția 3 Poliție, reclamând cele întâmplate. Dispeceratul secției de Poliție a trimis, pe Aleea Comerțului, un echipaj de Jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice, iar când oamenii legii și-au făcut apariția în zonă, vânzătorul și-a abandonat peștele și a rupt-o la fugă printre blocuri, însă cu jandarmii după el. Ajuns din urmă, acesta a declarat verbal jandarmilor că vinde hering fără a respecta cadrul legal. Cât privește peștele vândut reclamantului, ca și scrumbie, acesta nu a oferit nicio lămurire. Cele 16 kg de pește găsite asupra vânzătorului au fost ridicate de către jandarmi și predate la un magazin specializat, iar acestuia i-a fost aplicată o amendă de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite”, se arată în comunicatul IJJ Galați.

Cât privește cumpărătorul, acesta a preferat să rămână cu heringul, servit pe post de scrumbie, fără a mai depune vreo plângere scrisă.

Postări asemănătoare

82 de persoane din județul Galați, infectate cu COVID 19

Maria Vlad Romaniţă

Tâlharul din Galați a fost prins. El se ascundea într-o clădire dezafectată

Maria Vlad Romaniţă

Semnal de alarmă! Copii și asistenți sociali, în pericol de a rămâne fără bani

Maria Vlad Romaniţă