Reperul
Politic

PACT: Speranța Cliseru fie minte, fie este dezinformată

* PACT spune că notificarea privind organizarea protestului din 10 august, despre care prefectul Capitalei susține că a primit-o cu doar două zile înainte de acțiune, a fost trimisă către Primăria Capitalei încă din 14 iunie *

„Prefectul Capitalei a declarat, în cadrul audierilor din Comisia de Apărare din Senat privind protestul din 10 august, că a primit notificarea privind organizarea protestului cu doar două zile înainte de eveniment. PACT pentru România precizează că notificarea privind organizarea protestului a fost trimisă către Primăria Capitalei încă de pe data de 14 iunie de către Dan Băban-Neacşu (membru PACT), ceea ce înseamnă că Speranţa Cliseru fie minte cu bună ştiinţă, fie că a fost dezinformată de către Primăria Capitalei”, transmite PACT.

Totodată, PACT pentru România precizează că protestul de pe 10 august a fost organizat în deplină legalitate. „Așa cum prevede legea 60/1991, în data de 14 iunie, Primăria Generală a Municipiului București a primit prin fax „o declarație prealabilă”, după modelul tip care se regăsește în anexa 1 din legea menționată mai sus. Conform art. 12 alin. 1 din aceeași lege, această declarație trebuie transmisă cu cel puțin 3 zile înaintea datei de desfășurare a evenimentului. Atât timp cât nu a intervenit nici un act administrativ care să interzică adunarea publică sau retragerea declarației, protestul a fost legal”, arată PACT.

Formațiunea îi solicită Speranţei Cliseru să specifice clar la ce oră a semnat ordinul de intervenţie, informaţie pe care nu a dorit să o divulge nici măcar în cadrul audierilor.

Postări asemănătoare

Investiții de milioane de euro în comunele Băleni, Măstăcani și Cosmești

Reperul

G. Scarlat (PNL Galați): ”Galațiul este unul dintre cele mai afectate județe de secetă”

Reperul

(VIDEO) PNL GALAȚI, SCOR POLITIC „DEZASTRUOS”!

Reperul