Reperul
Politic

PACT: Speranța Cliseru fie minte, fie este dezinformată

* PACT spune că notificarea privind organizarea protestului din 10 august, despre care prefectul Capitalei susține că a primit-o cu doar două zile înainte de acțiune, a fost trimisă către Primăria Capitalei încă din 14 iunie *

“Prefectul Capitalei a declarat, în cadrul audierilor din Comisia de Apărare din Senat privind protestul din 10 august, că a primit notificarea privind organizarea protestului cu doar două zile înainte de eveniment. PACT pentru România precizează că notificarea privind organizarea protestului a fost trimisă către Primăria Capitalei încă de pe data de 14 iunie de către Dan Băban-Neacşu (membru PACT), ceea ce înseamnă că Speranţa Cliseru fie minte cu bună ştiinţă, fie că a fost dezinformată de către Primăria Capitalei”, transmite PACT.

Totodată, PACT pentru România precizează că protestul de pe 10 august a fost organizat în deplină legalitate. “Așa cum prevede legea 60/1991, în data de 14 iunie, Primăria Generală a Municipiului București a primit prin fax „o declarație prealabilă”, după modelul tip care se regăsește în anexa 1 din legea menționată mai sus. Conform art. 12 alin. 1 din aceeași lege, această declarație trebuie transmisă cu cel puțin 3 zile înaintea datei de desfășurare a evenimentului. Atât timp cât nu a intervenit nici un act administrativ care să interzică adunarea publică sau retragerea declarației, protestul a fost legal”, arată PACT.

Formațiunea îi solicită Speranţei Cliseru să specifice clar la ce oră a semnat ordinul de intervenţie, informaţie pe care nu a dorit să o divulge nici măcar în cadrul audierilor.

Postări asemănătoare

Sistemul public de sănătate nu va face față concurenței dacă Ordonanța pentru spitalele private va fi adoptată fără condiții!

Reperul

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen răspunde scrisorii semnate de europarlamentarul gălățean Dan Nica

Reperul

Deschide lumea | Uniunea Europeană este aici! Nu este undeva, departe

Reperul