Reperul
Braila Eveniment

Până pe 26 octombrie masca va fi obligatorie, permanent pe raza municipiului Brăila și în alte 13 localități

Decizia a fost luată de CJSU Brăila, în baza cifrelor privind îmbolnăvirile cu COVID 19 din ultimele 14 zile.


Cei care locuiesc în municipiul Brăila și în localitățile Berteștii de Jos, Chichinețu, Batogu, Vultureni, Frecăței, Drogu, Gulianca, Cotu Lung, Muchea, Căldărușa, Tudor Vladimirescu, Baldovinești și Zăvoaia vor fi nevoiți ca în următoarele 2 săptămâni să poarte în permanență masca pe raza localităților respective. Decizia a fost comunicata de către prefectura Brăila, în hotărârea CJSU Brăila precizându-se, printre altele, “ținând cont de faptul că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din judeţul Brăila depășește în anumite localități din județ 1,5 cazuri/1.000 de locuitori (…) Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila HOTĂRĂŞTE : 

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele localități în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 1,5 cazuri/1.000 de locuitori: municipiul Brăila (1,59), satul Berteștii de Jos (2,31), satul Chichinețu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecăței (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Căldărușa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovinești (1,6), satul Zăvoaia (1,71), în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020.

Art. 2. Pentru localitățile menționate la art. 1 se aplică următoarele restricții, în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020:(1) pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte: numărul maxim de participanţi în spații închise va fi de 25 persoane și în spații deschise va fi de 50 persoane;(2) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor: programul de lucru este stabilit între orele 6.00 – 23.00, ultima comandă se ia la ora 22.00; participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite; (3) activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc se desfășoară între orele 6.00 – 23.00;(4) la evenimentele organizate de instituțiile publice în spații deschise se vor respecta regulile de distanțare fizică de protecție sanitară stabilite în condițiile legii. 

Art. 3. (1) Unitățile administrativ-teritoriale din județul Brăila vor aduce la cunoștința Instituției Prefectului, până cel mai târziu în data de 14.10.2020, toate evenimentele culturale și publice organizate la nivelul acestora până la 31.12.2020. (2) Pentru orice alte evenimente organizate ad-hoc la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Brăila, acestea vor înștiința Instituția Prefectului de îndată ce se ia cunoștință de data/perioada organizării lor. (3) Comitetele locale pentru situații de urgență vor întocmi planuri de măsuri pentru aceste evenimente și le vor transmite instituției prefectului pentru a fi analizate în C.J.S.U. cu cel puțin trei zile înainte de producerea acestora.

Art. 4. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile menționate la art. 1 își vor desfășura activitatea  prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Art. 5. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la art. 1, 2 și 4 din prezenta hotărâre se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Direcția de Sănătate Publică Brăila, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brăila și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila”. 

Postări asemănătoare

Stradă închisă de teama coronavirusului

Maria Vlad Romaniţă

600 de tone de deșeuri feroase ard în Portul Docuri

Maria Vlad Romaniţă

Percheziții pentru reținerea unui traficant de minori

Maria Vlad Romaniţă