Reperul
Administratie Braila

Parc industrial de peste 25 de milioane de euro la Brăila

Dezvoltatorul imobiliar Element Industrial anunță demararea unui nou proiect logistic în portofoliu, ELI Park Brăila, o investiție totală de peste 25 milioane de euro. Proiectul logistic este localizat pe un teren de 11 hectare din Zona Liberă Brăila. Element Industrial planifică dezvoltarea în trei faze a unui parc logistic cu suprafața brută totală de 50.000 mp.

”Am primit de curând autorizația de construire pentru prima fază, de 10.000 mp, o opțiune excelentă pentru distribuție, producție sau logistică, cu acces direct la E584. Brăila are toate avantajele de care o afacere are nevoie: poziționare în nod rutiero-naval, forță de muncă, deschiderea dată de podul peste Dunăre și, nu în ultimul rând, autorități locale care fac toate eforturile pentru atragerea investitorilor în zonă”, se arată într-un comunicat de presă remis de către firma dezvoltatoare. Conform sursei citate, conceptul de la Brăila este unul flexibil și modular, adaptat cererii din zonă. Astfel, unitățile minime închiriabile pornesc de la 850 mp, fiecare fiind deservită de un dock și un drive-in, o zonă de birouri și locuri de parcare dedicate. Localizarea la intrarea în oraș, în imediata vecinătate a centurii și a Brăila Mall, aduce un plus conceptului ”in-city”, parcul putând fi atât o opțiune pentru distribuția regională, cât și una ”last-mile”. Parcul logistic ELI Park Brăila va fi construit la standarde de clasă A, iar viitorii chiriași vor beneficia de specificații tehnice precum: înălțime liberă de depozitare de 10,5 m, o ușă de încărcare/descărcare la fiecare 800 mp de hală, spații generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) și locuri numeroase de parcare. Pentru fazele ulterioare sunt vizate și construcții personalizate tip built to suit.

Referitor la acest subiect, primarul municipiului, Marian Dragomir, a postat pe o rețea de socializare: ”Când visele devin realitate!!! Parcul Industrial de la Brăila!!! Investiții de 25 milioane de euro! A fost emisă Autorizația de construire pentru prima hală cu suprafața de 10.000 mp. Lucrările vor începe în primavară!!! Element Industrial a concesionat în septembrie 2020 în Perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila (situat între Brăila Mall și Benzinăria Mall) un teren cu suprafața de 11 hectare pentru construirea unui Parc Industrial. Element Industrial este una dintre companiile aflate în topul dezvoltatorilor privați de parcuri industriale cu suprafețe între 50.000 – 60.000 mp în București (în cadrul căruia cel mai mare chiriaș este «Arctic»), Chitila (în parteneriat cu Dedeman), Pitești, Bacău, Ploiești, Târgoviște, Craiova etc.”

Postări asemănătoare

Peste 34 de milioane de lei pentru școli și grădinițe

Reperul

Se redeschide Talciocul din Galați

Reperul

Dănăilă: CUP Dunărea intimidează abonații

Reperul