Reperul
Administratie Galati

Parcul Eminescu a intrat în modernizare

* Lucrările de reabilitare a Parcului Eminescu vor dura un an și vor costa 4,1 milioane de lei, bani de la bugetul local *

Parcul Eminescu a intrat în reabilitare. El a fost preluat chiar astăzi de executantul lucrării, a anunțat municipalitatea.

„Primăria municipiului Galaţi a finalizat procedurile legale de atribuire a contractului privind lucrările de modernizare a Parcului Eminescu. Societatea care va efectua lucrările este S.C. Rovis Lider S.R.L. şi începând de miercuri, 11 iulie 2018, locaţia a fost preluată în vederea executării lucrărilor de modernizare prevăzute în proiect. Termenul de executare este de 12 luni. Valoarea contractului este de 4.108.684 lei (cu TVA) și va fi suportată de la bugetul local”, a comunicat Biroul de Presă al Primăriei.

Potrivit municipalității, lucrările ce vor fi executate sunt: refacerea aleilor pietonale cu dale din granit şi alei pietonale din piatră cubică, înființare spații verzi, reabilitare gradene, amplasare mobilier urban nou, reabilitare fântână arteziană, înlocuire sistem iluminat, reabilitare sistem de canalizare, reţele de apă, realizare sistem irigaţii, construcţie fânână arteziană la intrarea din strada Domnească, reconstrucţia podului și realizarea unui grup sanitar cu aspect vintage.

„Un element notabil este reintroducerea chioşcului din parcul CFR, care aduce un aer boem Parcului Eminescu, inclus în patrimoniul arhitectural al oraşului. Clădirea, cunoscută sub denumirea „Casa Albă”, va fi acoperită de o perdea perimetrală de şase metri înălţime, conţinând imagini din Galaţi”, a precizat municipalitatea.

Parcul Eminescu este menționat în analele Galațiului pentru prima dată în anul 1880, având o suprafaţă totală de 6.167 mp, din care alei pietonale 2.357 mp şi spaţii verzi 3.362 mp.

Postări asemănătoare

Mai multe treceri de pietoni în Galați

Reperul

A fost rupt contractul pentru construirea centurii Tecuciului

Tensiuni la societatea locală de transport în comun

Maria Vlad Romaniţă