Reperul
Braila Eveniment

Parizer din carne de porc şi şrot de cătină , medalie de aur pentru Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Cercetătorii gălățeni de la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați   au prezentat la Festivalul  Internațional Pro Invent  de la Cluj un parizer din carne de porc şi şrot de cătină, fără adaos de nitriti.  Produsul a primit premiul special al juriului și medalia de aur precum și alte două distincții  . Faptul că parizerul nu conține nitriti, aditivi care pot provoca cancer, aceștia fiind înlocuiți de şrotul de cătină,  face că produsul să fie  unul foarte sănătos și indicat pentru toate categoriile de consumatori.

Nitritii și azotatii, care sunt conservanți și coloranți  incriminați a fi cancerigeni, au fost înlocuiți cu șrotul de cătină. Acesta este un produs secundar rămas după ce din plantă se extrag uleiurile esențiale. Interesul este internațional deoarece până acum nu s-a reușit înlocuirea cu totul a nitratilor ci doar schimbarea celor artificiali cu cei  din sursă naturală.  Costurile  de producție nu vor  fi influențate considerabil, iar producătorii de astfel de preparate îl pot reproduce cu ușurință în fabrici fără a fi nevoie de modificarea liniilor tehnologice .

Astfel , cercetătorii gălățeni au încredere că munca lor se va regăși cât mai curând pe rafturile din magazine, mai ales că la finele lunii aprilie vor prezența produsul la o conferință unde vor participa toți producătorii de carne de țara noastră.  

Postări asemănătoare

19 brăileni confirmați cu COVID 19, din care 13 vindecați

Reperul

Consiliul Național al Elevilor, despre restructurarea ARACIP: Actul de evaluare a calității din școli nu va mai fi unul autonom și obiectiv

Reperul

Adolescenți înarmați cu arme albe

Maria Vlad Romaniţă