Reperul
Eveniment Politic

PARLAMENTARII DIN GALAȚI ȘI BRĂILA, DESPRE ALEGERILE ANTICIPATE

ultimele stiri braila

Unii parlamentari din Galați și Brăila și-au exprimat opinii legate de situația politică actuală, intervenind telefonic în cadrul emisiunii Deschide Lumea, difuzată de postul de televiziune Realitatea TV Galați – Brăila.

Vasile Varga (PNL Brăila): “Alegerile anticipate – singura variantă corectă”

“Totul a pornit de la teama de democrație, de a accepta alegerea primarilor în două tururi. E firesc ca PSD să se teamă, deoarece ar pierde mai mult de jumătate dintre primarii pe care-i are astăzi (…). O să spuneți că acest sistem (alegerea primarilor într-un singur tur n.r.) avantajează și primarii PNL. Pe mine nu mă încălzește să știu că un primar liberal este nereprezentativ pentru comunitate (…). PSD și aliații săi au dorit demiterea Guvernului actual pentru că e normal să se teamă de democrație sau normalitate. Pentru noi, PNL, singura soluție corectă, singura variantă ca Romania să se întoarcă pe un drum firesc, este varianta alegerilor anticipate”.

Florin Popa (PSD Galati): “Suntem de acord cu modificarea legilor electorale, dar să se aplice în ciclul electoral viitor”

“Cei care i-au acordat încrederea lui Ludovic Orban și PNL pentru a guverna și-au dat seama, într-un timp relativ scurt – doar trei luni – că s-au înșelat. E vorba despre  nerespectarea angajamentelor asumate față de cei care i-au susținut la investirea Guvernului, așa că aceștia au votat moțiunea de cenzură (…). Suntem de acord să participam la modificarea legilor eletorale, dar care să se aplice în viitorul ciclu electoral (…), nu acum, când alegerea primarilor ar trebui să se desfășoare peste doar trei luni. ”

Bogdan Rodeanu (USR Galați): “Alegerea primarilor într-un singur tur este o problemă națională”

“În momentul de față suntem într-un impas (…). Ținând cont de structura Camerei Deputaților, acolo unde majoritatea este foarte volatilă, se puteau face niște negocieri (…). Considerăm că o ordonanță de urgență emisă de Guvernul Orban pentru alegerea primarilor în două tururi ar fi avut rezultatele scontate (…). Alegerea primarilor într-un singur tur este o problemă națională. Prin zona administrației publice locale se disipa o mare parte din bugetul național. PSD-ul are o predilecție deosebită de a alimenta firmele de partid, pentru a-și face propriile business-uri și de a-și hrăni propria elită din care-și trage seva electoratul lor.”

Cătălin Cristache (PMP Galați): ”Am asistat la o înțelegere pe sub masă între PNL și PSD”

“Am asistat la jocuri politice, o înțelegere pe sub masă între PNL și PSD pentru alegerea primarilor în două tururi și guvernul să pice. Adică, PNL-ul să se ducă spre alegeri anticipate și PSD-ul să nu, care cumva să ajungă la alegerea primarilor în două tururi (…). Cine va răspunde pentru criza politică, în cazul în care trecem de data de 10 aprilie, data limită pentru demararea procedurilor ce țin de alegeri anticipate? (…). Va fi un haos generalizat, vom fi într-o criză politică națională. Noi, cei de la PMP, vom vota guvernul Orban 2 (…). Nu vrem să participăm la înțelegerea PSD-PNL”.

Postări asemănătoare

Adrian Tabarac (PNL): Ni se cere să respectăm statul de drept, iar asta deranjează PSD

Reperul

Investiții de zeci de milioane de euro cu bani de la Guvern

Reperul

România Educată”, proiectul Președintelui Iohannis, la aniversarea a 100 de ani de învățământ universitar românesc la Cluj Napoca

Reperul