Reperul
Arte Cultural

Patrimoniul cultural al Brăilei s-a îmbogățit cu trei noi sculpturi

Lucrările de artă au fost realizate în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”, ediția a IV-a.

Ediția a IV a a Simpozionului International de Sculptura Monumentala “Nicapetre” a luat sfârșit, cei trei artiști selectați de juriu finalizându-și sculpturile, care vor fi expuse în municipiu. Anunțul a fost făcut de președintele CJ brăila, Iulian Chiriac

Judetul Braila este mai bogat cu trei opere de arta, sculpturi realizate in cadrul Simpozionului International de Sculptura Monumentala “Nicapetre”, editia a IV a. Rodul muncii intense a celor trei artisti (doi romani si un Italian) vor deveni proprietatea Consiliului Judetean Braila si vor fi date municipalitatii pentru a le amplasa pe Bulevardul Independentei”, a declarat președintele CJ Brăila.

Simpozionul a fost inițiat de consilierul județean Marian Căpățână, finanțat de Consiliul Județean Brăila și organizat de Muzeul Brăilei “Carol I” având ca partener Primăria Municipiului Brăila.

Din cele 25 de proiecte depuse și semnate de 18 autori, juriul a selectat trei. Este vorba despre Ana-Maria Negara, cu proiectul Lumina Sfantului Duh; Tavanxhiu Genti (Italia), cu proiectul Fragile si Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasarea Phoenix – Jertfa si Renastere.

Postări asemănătoare

O povestire de Marian Coman, în „Izolare”, prima antologie despre pandemie și carantină

Reperul

Vernisajul expoziției de pastel și tapiserie semnată Cela Neamţu, miercuri, la Muzeul de Artă Vizuală

Reperul

Scriitorul brăilean Marian Coman, primul român publicat în Apex Magazine

Reperul