Reperul
Politic

Patru parlamentari gălăţeni în Comisia SPP

* Cei patru sunt senatorul PSD Daniel Butunoi şi deputaţii Marius Mărgărit (PSD), Victor Paul Dobre (PNL) şi Bogdan Rodeanu (USR) *

Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea activităţii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), a cărei înfiinţare a fost aprobată marţi în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, include patru aleşi din judeţul Galaţi. Este vorba de senatorul PSD Ionel-Daniel Butunoi, deputatul PSD Mitică-Marius Mărgărit, deputatul PNL Victor Paul Dobre şi deputatul USR Bogdan-Ionel Rodeanu.

În total, comisia are 15 membri, după cum urmează: şapte de la PSD, trei de la PNL şi câte unul de la USR, UDMR, ALDE, PMP şi din partea minorităţilor naţionale. Minorităţile nu se bagă însă, aşa că rămân 14 membri. Conform proiectului de înfiinţare a comisiei, preşedintele acesteia este din partea PSD, vicepreşedintele din partea PNL, iar secretarul din partea ALDE.

„Se constituie Comisia parlamentară de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea activităţii Directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, domnul Pahonţu Lucian-Silvan, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de funcţionare”, este hotărârea aprobată marţi în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Postări asemănătoare

PLUS Galați, candidații interni pentru alegerile locale

Reperul

Planul pentru reducerea cheltuielilor bugetare: mai puțini consilieri, scăderi de salarii și indemnizații

Reperul

Investiții de zeci de milioane de euro în comunele gălățene

Reperul