Reperul
Social

Pedepsele primite de două femei care au agresat un comisar-șef

Judecătoria Galați le-a condamnat, pe 29 ianuarie, pe două femei, Lăcrămioara Spulber și Viorica Sava, la câte un an și șase luni de închisoare pentru ultraj. Marius Ionuț Grigore, urmărit general la data faptei, a primit 2 ani de închisoare pentru aceeași faptă, la care s-au adăugat alte șase luni prin contopire cu alte trei pedepse primite anterior de acesta pentru furt și tentativă de furt. Cei trei au fost obligați de instanță să îi plătească comisarului-șef Ionuț Surugiu daune morale de 15.000 de lei în urma celor întâmplate. Decizia instanței nu este definitivă. Protagonistul principal al acestei povești este comisarul-șef Ionuț Surugiu, fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați.  Incidentul violent a avut loc pe 23.05.2023 în Galați.

Ionuț Surugiu a vrut să verifice o informație legată de Marius Ionuț Grigore și, îmbrăcat în civil, a intrat într-un bar din Galați, unde l-a identificat pe bărbatul de 30 de ani, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare în lipsă după ce fugise din arestul la domiciliu. După ce s-a legitimat, i-a pus în vedere fugarului că urmează să îl încătușeze, moment în care i-au sărit în apărare două femei, care au început să îl lovească pe polițist. Una dintre acestea era chiar mama individului căutat de Poliție. Bărbatul de 30 de ani a scăpat cu fuga, ca și cele două femei care l-au agresat pe omul legii.

Comisarul-șef Ionuț Surugiu a condus Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați timp de câțiva ani, dar în 2022 a fost demis după ce a fost trimis în judecată pentru falsificarea pontajelor din IPJ Galați alături de comisarul-șef Daniel Miron, fostul adjunct al șefului IPJ Galați, destituit și el pentru același motiv. Instanța de judecată le impusese celor doi ofițeri interdicția de a mai exercita meseria de polițist, dar aceștia au contestat măsura și și-au redobândit dreptul de a profesa.

 

Postări asemănătoare

A început cea de-a doua etapă de vaccinare

Maria Vlad Romaniţă

La ce temperatură trebuie montate cauciucurile de iarnă

Reperul

Calendar oficial: Simulare Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024

Reperul