Reperul
Social

Pelerinaj doar pentru cei cu buletin de Galați

Având în vedere că în perioada 29 – 30 noiembrie este organizat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor fi scoase spre închinare moaștele Sfântului Andrei, Jandarmeria Galați va lua toate măsurile necesare în vedere preîntâmpinării oricăror incidente, cât și pentru respectarea distanțării fizice între participanți.

”Astfel, vom institui dispozitive de ordine și siguranță publică și culoare de acces către racla cu sfintele moaște, pe strada Domnească și strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiții optime pentru desfășurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomerației și respectarea normelor de protecție sanitară. De asemenea, precizăm că la racla cu sfintele moaște vor avea acces doar cetățenii care au domiciliul în municipiul Galați, iar pentru a ușura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate”, a precizat Cătălin Bădin, purt. de cuv. I.J.J. Galați.

Pentru buna desfășurare a manifestării religioase, autoritățile recomandă: respectarea indicațiilor forțelor de ordine; evitarea conflictelor spontane și a incidentelor; responsabilitate și evitarea aglomerației de persoane; purtarea măștii de protecție, care să acopere nasul și gura, de către toți participanții; respectarea distanțării fizice față de ceilalți participanți; dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară pelerinajul; aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2.

Totodată, cu ocazia manifestărilor religioase organizate în garnizoanele Galați și Tecuci, de Ziua Națională a României, având în vedere prevederile Hotărârii de Guvern nr.967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, Te-Deumul și ceremonialul de depunere de coroane de flori se vor organiza fără participarea publicului, în cadru restrâns, la activități având acces doar reprezentanții autorităților locale și militare. 

Postări asemănătoare

Premii de la CJ pentru copiii de la țară. 30 de elevi au primit câte 1.000 de lei

Reperul

O profesoară și-a făcut cadou de ziua ei șansă de a salva vieți

Maria Vlad Romaniţă

Secția mobilă ATI COVID nu este încă funcțională

Maria Vlad Romaniţă