Reperul
Social

Pensionarii au protestat de ziua lor

Aproximativ 100 de pensionari gălățeni au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirea, chiar de ziua lor. Vârstnicii sunt supărați pentru că nu li s-a mărit pensiile cu 40%, așa cum prevede legea. Pensionarii, membri ai mai multor asociații – Alianța Europensionarilor din România, Uniunea Județeană a Pensionarilor, Asociația de Pensionari “Renașterea 2010” și Alianța Pensionarilor pentru Conciliere – au protestat, timp de două ore, pe esplanada din fața Prefecturii Galați.

”Am muncit 35 de ani și am o pensie de mizerie. S-au ridicat prețurile, ne descurcăm foarte greu. Trebuie să cumpărăm și dezinfectanți. Sperăm la ceva mai bine, de aceea am ieșit în stradă, poate ne aude și pe noi cineva”, a spus o pensionară.

Pensionarii sunt supărați că, din patru în patru ani, li se promite că pensiile vor fi mărite, dar până la urmă nu primesc măririle.

”Este o zi importantă, ziua pensionarilor, ar trebui să ne petrecem pentru munca pe care am prestat-o pentru comunitatea noastră, dar am fost nevoiți să ieșim în stradă să ne cerem drepturile. Cerem Guvernului să respecte legea, dar nouă ne cere să respectăm, oriunde mergem, să respectăm legea. Tot ce s-a făcut să fie respectat, dar învinuim Guvernul că încalcă legea și ne obligă și pe noi să nu ne plătim taxele și impozitele. Am găsit înțelegere la fostul Guvern, dar acum am primit doar 14%, nu 40% cum trebuia. Ei primesc pensii speciale, dar nouă ne taie din pensie. Anul viitor ar trebui să se facă alte măriri, dar ei nu ne-au dat nici acum ceea ce ni se cuvine. Vor spune și anul viitor că nu există și ne induc în eroare și așteaptă să murim cât mai mulți”, ne-a declarat Vasile Panțuș, reprezentantul Asociației Pensionarilor pentru Conciliere. 

Alți pensionari au fost mai duri în declarații. ”Noi suntem generația de sacrificiu, trebuie să ni se mărească acum pensia că noi până crește pib-ul o să murim. Domnule Orban, nu mai sta fără mascaă, nu mai bea, nu mai fuma în guvern”, a spus Toader Cristea, președintele Alianței Europensionarilor din România.

După ce și-au strigat nemulțumirile în stradă, pensionarii și-au trimis o delegație la Prefectură pentru a discuta cu autoritățile, susținând că vor merge chiar și la București pentru a-și apăra drepturile.  

Postări asemănătoare

Noi descoperiri la situl arheologic Tirighina – Barboși

Reperul

Votul a atârnat greu. Noapte albă la birourile electorale

Maria Vlad Romaniţă

Combinatul siderurgic de la Galați face angajări

Reperul