Reperul
Economic

Pensionarii care primesc pensiile pe card vor primi talonul online

„Pensionarilor care primesc pensiile pe card (personal, îi încurajez pe cât mai mulţi din mediul urban să opteze pentru plata pe card) nu le va mai face poştaşul programul de stat în casă pentru livrarea talonului de pensie (talonul mov). Sau, nu vor mai solicita insistent să îl primească – s-a mai întâmplat inclusiv să nu mai ajungă poştaşul cu acest talon (oamenii mi-au trimis exemple). A trecut şi de plenul celei de a doua camere a Parlamentului (Camera Deputaţilor din care fac parte) proiectul de lege despre care am mai vorbit. Va merge la promulgare după care Ministerul Muncii şi Casa de Pensii vor elabora normele de aplicare. Eu nu cred că o lege face minuni dacă nu este aplicată imediat şi bine aşa că voi urmări – să aveţi toată încrederea – să se întâmple acest lucru”, a scris Violeta Alexandru, deputat PNL, pe Facebook.

Potrivit propunerii legislative, „talonul mov se va putea trimite, la cerere, pensionarilor, în format electronic – prin e-mail sau prin contul online CNPP, iar cei care nu vor opta, îl vor primi în continuare pe hârtie”.

Această măsură se adresează doar pensionarilor care primesc pensia pe card – aproape 50% din totalul pensionarilor, iar talonul electronic va avea, prin lege, aceeaşi valoare juridică cu cel primit în format letric.

Postări asemănătoare

Navigația va fi îngreunată pe Dunăre, în zona Podului

Reperul

De acum la RAR se poate afla și istoricul de daune al vehiculelor!

Maria Vlad Romaniţă

CNPP: Noi reguli pentru pensiile de urmaș

Reperul