Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2023”, informează instituția prin intermediul unui comunicat de presă.
Concret, activitatea comandamentului are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariţiei episoadelor de toxiinfecţii alimentare şi de a oferi un climat de siguranţă alimentară turiştilor aflaţi în vacanţă, pe litoralul Mării Negre.
În cadrul Comandamentului vor acţiona echipe de control alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte două săptămâni, pentru menţinerea dezideratului „0 toxiinfecţii alimentare”.
Verificările vor fi realizate de medici veterinari, delegaţi din cadrul altor 10 Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 26 iunie şi 3 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din cadrul DSVSA Constanţa.
Cei care vor vizita litoralul românesc, trebuie să știe că activitatea de control se va desfăşura pe şase zone de interes turistic şi agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol şi Mangalia.