Reperul
Eveniment Galati

Percheziție la un braconier piscicol. Ce au găsit polițiștii

În cadrul acțiunii „JUPITER”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, pe 31 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Galați, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări față un bărbat, de 50 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de braconaj piscicol.

În urma acestei percheziții domiciliare au fost ridicate mai multe produse din pește, respectiv, 10 kilograme de somn și 11,7 kilograme de șalău în stare proaspătă, respectiv 29 de kilograme de scrumbie, un exemplar de somn de 25 de kilograme congelat, 17,5 kilograme de tacâmuri de somn și crap, 20 de kilograme de tacâmuri de sturion, crap și somn în amestec, două exemplare de păstrugă în greutate de 8,4 kilograme, 10 kilograme de file secționat din specia somn. Întreaga cantitate de pește amintită era în stare congelată.

De asemenea, au fost ridicate 10,5 kilograme de icre din specia știucă și 17,7 kilograme de icre din specia crap. Valoarea estimativă a peștelui congelat, precum și a icrelor ridicate este de 16.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz de la unitatea de parchet menționată, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanei bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj piscicol și a luării măsurilor legale care se impun.

Postări asemănătoare

O mamă și-a abandonat fetițele de 1 și 4 ani în casă. Ele au fost găsite malnutrite și deshidratate

Maria Vlad Romaniţă

3 copii și 5 adulți răniți într-un accident rutier

Maria Vlad Romaniţă

Bărbat reținut pentru scandal, amenințare și profanare de morminte

Maria Vlad Romaniţă