Reperul
Eveniment Galati

Percheziții la traficanți de substanțe interzise

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de trafic de droguri. Anchetatorii au descoperit că acestea se ocupau de trafic de substanțe interzise, iar pentru a le comercializa foloseau copii.

”La data de 10 iunie 2020, polițiști și procurori din Galați au efectuat mai multe percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Bacău, Vrancea și Brașov, la imobilele folosite de un bărbat și două femei, bănuiți că ar fi comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, folosind și minori pentru realizarea propriu-zisă a tranzacțiilor și încasarea sumelor de bani de la consumatori.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate documente și medii de stocare, precum și fragmente de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic.

Din cercetări, au rezultat indicii că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei, acționând în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut, depozitat și vândut aproximativ un kilogram de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic, folosind pentru realizarea tranzacțiilor și încasarea sumelor de bani, persoane minore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul în cauză și una dintre femei au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Față de cealaltă femeie  fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de I.P.J. Galați.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bacău, precum și jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău ”Alexandru ce Bun”.

Postări asemănătoare

Izolat la domiciliu – petrecere cu prietenii, băutură și muzică la maxim

Reperul

Locuință în flăcări în satul Odaia Manolache

Maria Vlad Romaniţă

Curățăm Galațiul: Simbolurile și mesajele comuniste nu au ce căuta în orașul Galați!

Reperul