Reperul
Eveniment Galati

Percheziții pentru reținerea unui traficant de minori

Patru percheziții domiciliare au efectuat  Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Galati și au reținut o persoaină, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de minori. Potrivit datelor furnizate de anchetatori, la data de 01 iunie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi  au efectuat patru percheziții, pe raza municipiilor Galați și Buzău, la imobilele folosite de un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Galați, bănuit de trafic de minori, și de alte  persoane din anturajul acestuia. În urma acestor activități, au fost găsite și ridicate mai multe documente și medii de stocare, precum și suma de 5 200 de lei. Din cercetări au reieșit indicii că, în luna august 2019, bărbatul ar fi recrutat, prin intermediul unei aplicații de pe internet, folosind metoda ”Loverboy”, o minoră de 16 ani, pe care ar fi scos-o din mediul familial și ar fi determinat-o să renunțe la școală.
În continuare, timp de aproximativ nouă luni, prin constrângere fizică și psihică, bărbatul ar fi exploatat-o pe minoră, obligând-o la practicarea prostituției și obținând, în acest mod, un profit de peste 100 000 de lei.
Persoana respectivă a fost reținută, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Galaţi, precum și jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. 

Postări asemănătoare

Patru gălăţeni au murit din cauza frigului în doar câteva zile

Maria Vlad Romaniţă

A murit macaragiul care s-a răsturnat cu macaraua, azi-dimineață, în Uzina de Apă

Peste 100 de poliţişti locali din Galaţi, cu ochii pe cimitire de Paştele Blajinilor

Maria Vlad Romaniţă