Reperul
Social

Perfecționare pentru paramedici

Paramedicii din cadrul ISU Galați au participat la o sesiune de pregătire numită „Triaj în prespital”, organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Evenimentul a fost găzduit de Universitatea „Danubius”, iar formatorii au fost de la ISU Galați (maior Lupu Gheorghe, plt. maj. Aura Gologan) și ISU Iași (sublocotenent Dan Țugui), UPU SMURD Oradea (dr. Alin Suciu), UPU SMURD Galați (dr. Lilian Dragomir, asistent Horațiu Caracaș) și SAJ Galați (medici și asistenți).

A doua parte a cursului a constat într-un exercițiu aplicativ de triaj în prespital, în care s-au pus în practică întregul lanț de comandă și execuție, alături de organizarea priorităților în evacuarea victimelor unui incident negativ.

Exercițiul a luat forma unei colaborări care a avut menirea creșterii calității actului medical la nivelul județului Galați și la nivel national, alături de dezvoltarea unui sistem unitar de triaj care are loc la nivelul Postului Medical Avansat.

Propunerea unui nou algoritm de triaj a victimelor a urmărit armonizarea activității celor trei instituții implicate în actul medical pe timpul unei situații de urgență, din care toate părțile au avut de învățat despre îmbunătățirea calității serviciilor prespitalicești și spitalicești de Urgență.

Foto: ISU Galați

Postări asemănătoare

Copiii de la Grădinița “Luceafărul” au fost școlari pentru o zi

Reperul

P: Masajul ce reface echilibrul interior. Terapia VEEDA îmbunătățește starea fizică și emoțională

Reperul

„Regina Toamnei, Crizantema” | Expoziție cu tradiție la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Reperul