Reperul
Administratie Galati

Peste 10.000 de echipamente IT pentru liceele, școlile și grădinițele din Galați

Primăria municipiului Galați continuă investițiile în domeniul educației, unitățile de învățământ din oraș urmând să beneficieze de dotări în valoare de peste 30 milioane de lei ce includ peste 10.000 de echipamente IT.

În acest scop, a fost lansat în licitație publică un contract de circa 30,5 milioane de lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 22 ianuarie 2024. Contractul este împărțit în cinci loturi pentru achiziția de laptopuri, sisteme All-In-One, imprimante multifuncționale, camere pentru videoconferințe, table interactive, routere, sisteme de sunet, softuri educaționale, scannere portabile etc.

„Așa cum am spus mereu, educația este o prioritate la Galați și toți copiii trebuie să aibă acces la noile tehnologii. Suntem unul dintre orașele cu cele mai frumoase școli, grație investițiilor pe care le facem pentru modernizarea clădirilor, dar este nevoie și de dotări IT”a precizat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Astfel, contractul lansat în licitație face parte dintr-un amplu proiect derulat de către Primăria municipiului Galați, cu fonduri prin PNRR, prin care toate cele 63 de unități de învățământ din oraș (grădinițe, școli și licee) vor beneficia de dotări de circa 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro): mobilier școlar, echipamente IT și materiale didactice.

Postări asemănătoare

Se asfaltează strada Siderurgiștilor

Reperul

Proiect pilot pentru monitorizarea traficului

Reperul

Ministrul Culturii promite sprijin pentru reabiltarea clădirii fostului CEC din Brăila

Reperul