Reperul
Social

Peste 10.000 de pelerini la Izvorul Tămăduirii de sub Biserica Greacă din Brăila

* Izvorul de sub biserică se umple cu apă în fiecare an, în preajma acestei sărbători *

Izvorul miraculos de sub Biserica Greacă “Buna Vestire” din Brăila a strâns, ca în fiecare an, o mulțime de credincioși, nerăbdători să ia apa tămăduitoare, vestită în întreaga ţară. Vremea a fost de partea celor aproximativ 10.000 de persoane care s-au așezat la rând cu noaptea în cap pentru a fi sigure că vor prinde măcar un strop din apa sfinţită.

După cum se știe, anual, în jurul datei la care se sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii, fântâna care a fost săpată la fundația Bisericii “Buna Vestire” cu mai bine de 200 de ani în urmă se umple cu apă de la un izvor ascuns în pământ. Încă de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza s-a dus vestea despre proprietăţile miraculoase ale apei izvorâte de sub fundația bisericii, iar oamenii au început să vină din toate colțurile ţării pentru a lua apa sfinţită care, spun ei, îi ajută sau chiar îi vindecă de boli. Tradiția s-a păstrat până în zilele noastre, mii de pelerini sosind în fiecare an la Brăila pentru vestita apă. Oamenii recunosc însă că, fără credinţă în Dumnezeu, doar apa singură nu face miracole.

Izvorul a fost sfințit în această dimineaţă de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun. Cei mai mulţi dintre credincioșii care au luat astăzi apă sfinţită de la Izvorul Tămăduirii din Brăila o fac pentru a-și alina diferite boli sau suferințe, trupești sau sufletești. Unii spun că se ung cu această apă în zonele în care au probleme și că simt că le mai alină durerea. Alții că o beau dimineața pentru a-i ajuta să treacă peste zi cu bine și că, de fapt, le priește sufletește. Cert este că, indiferent de motive, oamenii sunt dispuși să stea ore în șir la coadă pentru a luă apă sfinţită.

Postări asemănătoare

Vaccinare fără programare cu AstraZeneca

Maria Vlad Romaniţă

Recuperarea post-COVID-19, decontată de casa de sănătate

Reperul

Nu se închid piețele!

Reperul