Reperul
Social

Peste 3.100 de gălățeni cu viroză au ajuns la medic într-o săptămână

* În schimb, numărul cazurilor noi de pneumonie a fost în scădere ușoară față de situația de acum două săptămâni *

Copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani reprezintă categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii. În schimb, copiii mici, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, sunt victimele pneumoniilor.

Per total, la nivelul judeţului Galaţi, la ultima raportare a situaţiei epidemiologice, a crescut numărul celor nou diagnosticaţi a avea viroze respiratorii. ,,În săptămâna 22-28 octombrie s-au înregistrat 3.117 noi cazuri de persoane diagnosticate a avea viroze respiratorii, faţă de 2.840, acum două săptămâni. Copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani rămân în continuare categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii. Aici s-au înregistrat la ultima raportare 1.072 de  cazuri, faţă de cele 929 ale anterioarei raportări”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Numărul celor internați din pricina complicaţiilor apărute pe fondul virozelor de care sufereau a scăzut de la 85 la 81 de cazuri.

În ceea ce priveşte evoluţia cazurilor de pneumonie, aici s-a înregistrat o reducere ușoară a numărului de cazuri faţă de anterioara săptămână de raportare. Au fost 217 cazuri de persoane nou diagnosticate a avea pneumonie săptămâna trecută, faţă de 221 acum două săptămâni. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde acum s-au înregistrat 69 de cazuri, cu unul mai mult decât la raportarea anterioară. Numărul internărilor cauzate de complicaţiile apărute pe fondul pneumoniilor a scăzut de la 75 la 70.

Postări asemănătoare

„Cochilii, nestemate ale mării” – 300 de exponate din oceanele lumii

Reperul

De astăzi pot fi depuse cererile pentru lemne de foc

Reperul

Distracţie, în weekend, la Balta Zătun. A fost Cupa Primăverii la pescuit

Reperul