Reperul
Social

Peste 3.100 de gălățeni cu viroză au ajuns la medic într-o săptămână

* În schimb, numărul cazurilor noi de pneumonie a fost în scădere ușoară față de situația de acum două săptămâni *

Copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani reprezintă categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii. În schimb, copiii mici, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, sunt victimele pneumoniilor.

Per total, la nivelul judeţului Galaţi, la ultima raportare a situaţiei epidemiologice, a crescut numărul celor nou diagnosticaţi a avea viroze respiratorii. ,,În săptămâna 22-28 octombrie s-au înregistrat 3.117 noi cazuri de persoane diagnosticate a avea viroze respiratorii, faţă de 2.840, acum două săptămâni. Copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani rămân în continuare categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii. Aici s-au înregistrat la ultima raportare 1.072 de  cazuri, faţă de cele 929 ale anterioarei raportări”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Numărul celor internați din pricina complicaţiilor apărute pe fondul virozelor de care sufereau a scăzut de la 85 la 81 de cazuri.

În ceea ce priveşte evoluţia cazurilor de pneumonie, aici s-a înregistrat o reducere ușoară a numărului de cazuri faţă de anterioara săptămână de raportare. Au fost 217 cazuri de persoane nou diagnosticate a avea pneumonie săptămâna trecută, faţă de 221 acum două săptămâni. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde acum s-au înregistrat 69 de cazuri, cu unul mai mult decât la raportarea anterioară. Numărul internărilor cauzate de complicaţiile apărute pe fondul pneumoniilor a scăzut de la 75 la 70.

Postări asemănătoare

960 de gălățeni și tecuceni și-au căutat un loc de muncă la Bursa pentru absolvenți

Maria Vlad Romaniţă

Cinematograful copiilor, în august și septembrie, în Parcul Rizer

Reperul

Gălățenii răspund apelului la donare de sânge lansat de Centrul Regional de Transfuzie

Maria Vlad Romaniţă