Reperul
Administratie Cultural Galati

Peste 300 de elevi din județul Galați, în concursul “România Mea”

* Elevii au organizat o adevărată sărbătoare a tradițiilor populare românești, aproape de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire *

Nu mai puțin de 317 elevi din județul Galați au participat, luni, la Teatrul Muzical “Nae Leonard”, la spectacolul-concurs “România Mea”, dedicat Centenarului Marii Uniri. Copiii au concurat la patru secțiuni: 100 de cântece şi jocuri româneşti; 100 de locuri, oameni şi fapte româneşti; 100 de tradiţii culinare; 100 de tradiţii, obiceiuri şi meşteşuguri româneşti. În foaierul Teatrului Muzical “Nae Leonard” au fost organizate expozitii de gastronomie, olărit şi produse tradiţionale.

“Pentru noi a fost o mare bucurie să fim parteneri la acest eveniment de promovare a  tradiţiilor şi obiceiurilor populare din judeţul Galaţi. În Anul Centenarului Marii Unirii, sute de copii din tot judeţul ne-au oferit un spectacol impresionant despre portul şi cântecul popular românesc, despre meşteşugurile de altădată ale neamului românesc sau despre reţetele tradiţionale şi gustoase ale bunicilor noştri. Îi felicit pe toţi pentru că ne-au arătat cât este de frumoasă arta populară românească. Le mulţumesc profesorilor şi părinţilor pentru efortul depus la organizarea acestui spectacol-concurs”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Consiliul Judeţean Galaţi, partener al evenimentului, a acordat premii în valoare de 40.000 de lei.

Postări asemănătoare

Joi se scot ultimele state de plată pentru ajutorul destinat achiziţiei de centrale termice

Reperul

Se închide circulația pe strada Brăilei!

Reperul

Restricţii de circulaţie la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, la Tirighina

Reperul